streda 22. augusta 2018

234/365 Kravská hrudka

Trochu som dnes po dlhšej dobe syrovala ...


Najskôr sme mali syrov v mrazničke dosť, potom začali teplá ... A vo veľkom teple  sa syry robia horšie ...  Veľmi rýchlo kysnú, niežeby sa skazili,  ale v syroch sa tvoria vzduchové bubliny.   Syr vyzerá ako ementál, ale nie je to ani zďaleka ementál.  :))  Vyzerá takto a dá sa v pohode zjesť.  :


My máme radi syry kompaktnejšie ...  Takže dnes len rýchla hrudka .


Výborná len posolená, posypaná čiernym korením a červenou paprikou ... 

Majte krásne dni ...  vaša Laura ♥

6 komentárov:

  1. Laury, sýry jsem ještě nezkoušela. Tvoje vypadají úžasně. Měj pěkný den.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mamka dělávala tvaroh, ale sýry nedělala ona a já taky ne. Ten Tvůj tedy vypadá náramně!!!!
    Prima den!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lauri, už by si konkurovala mojej svokre, tá tiež vyrábala syry, mala kravu a nadbytok mlieka, syr bol skvelý a potom robila aj žinčicu :-)
    My sme si kúpili včera v Zázrivej ovčí :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tedy Luri, musím říct, že by mi to určitě bylo jedno, s dírami, nebo bez...musí být skvělé všechny.Šikulka, obdivuji.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Syry milujeme a mám veľkú chuť to vyskúšať,len mám trošku obavy,tvaroh si robím bežne.Chcem sa spýtať keď robíte tie zrejúce kde nechávate syry zrieť?Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň.Jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Janka, niet sa coho bat... Casom som aj ja ziskala rutinu. Syry nechavam zriet v chladnicke, na mriezke aby aj od spodu prudil vzduch. Treba ich denne obracat. Tiez prajem pekne dni... L.

      Odstrániť