pondelok 20. augusta 2018

232/365 Všade žlto

Tohoročné suché leto zanechalo  znateľné stopy v lese  okolo našej chaty ... Boli sme tam dnes po dlhšom čase a jesenná farba niektorých stromov ma prekvapila ...  Hlavne lipy zožltli ...   Ich listy menia farbu vždy ako prvé, ale takto zavčasu ... to si ešte nepamätám.   Po hríboch samozrejme ani stopy ...

Ibišteky melú z posledného ...
Rozchodníku sa darí aj napriek veľkému suchu a to ho pestujeme v nádobe ...
Popoludní bolo zamračené, dažďu viseli nohy ... padlo pár kvapiek ... a dosť ... po hodine opäť vykuklo slnko ... tak sme polievali a polievali ... Nosenie krhiel plných vody bolo v tom teple únavné.

Majte pekný týždeň ...  vaša Laura ♥

4 komentáre:

  1. Když jsem jela minulý týden na kole cestou kolem řeky, která vede lesem, tak jsem si připadala, že jedu už skoro podzimní krajinou. Nejméně o měsíc je to vše urychlené. Včera bylo velké vedro, dnes je zatím teď ráno obloha trochu zatažená, ale těžko říci, zda nějaká kapka z nebe spadne. Stále je v naší oblasti sucho,sucho. Jablka padají, švestky padají a vše je červivé. No, co naděláme. Je to tak!
    Měj se hezky, Lauri!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Laury, rozesmálo mě tvoje přirovnání dažďu visely nohy :-) Hezký příměr. No u nás je taky sucho a i ze studni už není tak silný proud jako na počátku léta. Měj se krásně i v tom suchu.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak ďalší dôkaz blížiacej sa jesene, alebo - jej už tiež nohy visia :-)))))
    U nás podobne :-(

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To sucho je strašné, některé lesy uz vypadají jako na podzim....snad se vše ještě zlomí a dožene.

    OdpovedaťOdstrániť