streda 21. februára 2018

52/365

Dostali sme chuť na domáce cestoviny ...


Múka,  vajíčka (samozrejme vyfúknuť) a cesto bolo razom hotové, pekne do hladka vypracované.  Chvíľu odpočívalo pod miskou,  potom som ho na hrubo vyvaľkala a už si ho do parády zobral manžel ... technický tip ... so strojčekom musí pracovať iba on ... hi hi ...

Medzi valcami vyvaľkal na požadovanú hrúbku a narezal široké rezance.  Hneď som ich hádzala do vriacej vody a odtiaľ rovno na tanier.  On mal makové a ja so syrom a cesnakom.
Chutili, skoro som nestihla odfotiť ...
A tak si my varíme ...   :))))))))
Ešte vám chcem ukázať, ako mi rozkvitá nová amaryllka od Katky  ♥ ...  Nemohla sa pozerať, ako smútim za tou, čo mi po kúpe odhnila ....
Majte zajtra pekný deň  ...
Vaša Laura ♥

11 komentárov:

  1. Lauri, technikom treba vždy vyčleniť ich práce, inak nerobia v kuchyni nič :-)
    Dala by som si s tebou:-)
    Ja veru taký stroj nemám a cestoviny takmer nerobím, iba kupujem. Také široké rezance robiavam raz-dva do roka s tvarohom na slano pre manžela. A vlastne dosť :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no, s tvarohom na slano ... to by som si pochutila aj ja ... možno nabudúce ...
      :)

      Odstrániť
  2. Ja mám ten strojček niekde v špajzi. Musím ho vyhrabať. Ja to vlastne ani neviem robiť.Lauri, ako sa robí cesto? :):)Aká múka a koľko čoho? :):) Ďakujem. D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dani, dala som 400g polohrubej múky, 3 vajcia a soľ ... cesto sa mi zdalo tvrdé, tak som ešte trochu vody pridala ... ono musí byť vláčne ... ani mäkké, aby sa slíže nelepili k sebe, ani veľmi tvrdé, aby prešlo cez strojček a dalo sa v ňom vygúľať ... ty to hravo zvládneš ... A cestoviny neporovnateľné s kupovanými ... pa pa L.

      Odstrániť
  3. Lauri, u nás je špecialistka na cestoviny moja mamina. Vždy mi narobí zásoby aj na pol roka. Od nepamäti cesto vždy vaľkala ručne! a len pred pár rokmi sme jej kúpili tento strojček, na ktorý si dlho zvykala, ale teraz na neho nedá dopustiť. A úplne súhlasím, že takéto domáce cestoviny sú neporovnateľné s kupovanými.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mňááám domáce cestoviny...to už som dávno nemala...tiež to musím vyhrabať niekde zo špajze :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Laury, domácí těstoviny jsem už dávno nedělala. A s tou technikou je to u nás stejně :-) Já mám teda už starožitný strojek, který mi kdysi vyrobil můj děda, tak se s ním nemůžu rozloučit. Mě se krásně.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Lauri,
    cestovinky, teda domáce by som si hneď dala, vyzerajú super. Ja som naposledy robila cviklové, asi pred rokom a odvtedy nič...
    My dnes budeme mať kupované s tvarohom a slaninkou :-)
    Vidno, že ste s manželom zohraní tím.
    Maj sa krásne, pá
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Lauri, domácí těstoviny jsem neměla snad 20 let...možná víc. Ale asi je brzo udělám, úplně si mne navnadila :)
    Krásný den,
    petra

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Domácí těstoviny občas dělám, ale ručně bez strojku.Nudle do polévky dělám zásadně domácí. Je to síla zvyku :-)
    Jak tady čtu, tak těstoviny s tvarohem je pro mne neznámá ???
    Prima den!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Takéto domáce rezance sú najlepšie...ja ich robím možno raz do roka, uľahčujem si kúpenými :))) aj včera sme mali na obed s tvarohom ale kúpené...maj sa dobre Ahoj.

    OdpovedaťOdstrániť