štvrtok 22. januára 2015

Vajíčková nátierka

V tomto období pred Veľkou nocou zvyknem vo väčšej miere nakupovať biele vajíčka.  Biele madeirové kraslice sú totiž najkrajšie a aj najžiadanejšie.  Aj minulý týždeň mali v Tesku  "S"-ky. Veľkostne nie ideálne, ale nájdu sa medzi nimi aj väčšie, vhodné na zdobenie.  Ale to, čo som uvidela po otvorení tridsať kusového balenia ma dorazilo. Hádam aj prepelice znášajú väčšie ...  No nič ... pomyslela som si ... veď pomíňam ... dve, namiesto jedného  ...  Tak míňam ....  :)))
Ozaj ... viete, že vajíčka sa dajú dobre mraziť?  Je obdobie, kedy potrebujem narýchlo urobiť 100 kraslíc, vtedy vajíčka fúkame, po 5 kusov ich vlejeme do uzatvárateľného malého vrecúška a naležato ich zamrazím. Vydržia aj rok, použitie na praženicu, omelety, piškótové koláče a bublaniny.
Určite túto nátierku mnohí poznáte ... nech Vám  tento recept poslúži ako inšpirácia ...  :)


Budeme potrebovať:

vajíčka  na tvrdo uvarené a vychladnuté
syr karička v čerievku  (alebo iný tavený syr)
1 PL   masla
1 PL   horčice
jarná cibuľka
soľ, korenie
petržlenová vňať

Vajíčka nakrájame na drobno, pridáme ostatné suroviny a dobre vymiešame. Netierame na pečivo či chlebík a dozdobíme zeleninou.
Kto má rád pikantné chute, môže pridať na malé koliečka nakrájanú chili papričku.



5 komentárov:

  1. Vajíčka taky mrazim:-))
    Ale pomazánku dělám jen velikonoce, nebo když zbydou vajíčka z nějaké oslavy:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajka ... tiež ju nerobím často ... to skôr sardinkovú, alebo syrovo - cesnakovú ... :) pozdravujeeeem ...

      Odstrániť
  2. Vajíčka jsem ještě nikdy nemrazila, ale pomazánku máme rádi...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Amelie ... vitaj na mojom blogu, budem sa tešiť z každej tvojej návštevy ... :) Ja vajíčka tiež mrazím iba posledné roky ... doteraz som nebola nútená minúť väčšie množstvo vajec naraz ... maj pekný deň ... :)

      Odstrániť
  3. Nátierku robievam tiež, máme ju radi. Nevedela som vôbec, že vajíčka sa dajú takto mraziť. Ak to teda funguje, dobre vedieť :-) Vďaka

    OdpovedaťOdstrániť