piatok, 24. októbra 2014

Čínske kura so sladkou chili omáčkou a sezamom

Tento recept je skutočne rýchlovka ... vhodný je na rýchlu večeru, či obed ...  Cestou z práce si nakúpite čínsku kapustu, sladkú sojovú omáčku, možno zázvor a pustíte sa do varenia. Ostatné suroviny máte pravdepodobne doma.

budeme potrebovať :

4 kuracie prsné rezne
300 g  čínskej kapusty
2 PL  slnečnicového oleja
1  cibuľa (väčšia)
3 strúčky cesnaku
5 cm  kúsok zázvoru
2 PL sezamových semienok
2 KL škrobu (solamyl alebo maizena)
1 PL  sojovej omáčky
3 PL  sladkej chili omáčky
1 PL  citrónovej šťavy
príloha:  ryža, alebo čínske slíže, poprípade bageta

Najskôr nakrájame všetky suroviny: mäso na veľkosť sústa, cibuľu prepolíme a na plátky nakrájame, cesnak nasekáme na drobno a tak isto aj zázvor.
Vo woku, alebo väčšej panvici osmahneme na oleji cibuľu do zlatista.
Pridáme cesnak, zázvor, po chvíli kuracie mäso, posypeme sezamom a opekáme sprudka asi 5 minút, kým sa mäso prepečie.
Potom pridáme aj na hrubo nakrájanú čínsku kapustu a spolu chvíľu poopekáme, aby kapusta zostala chrumkavá. 
Zmiešame škrob, sojovú a chili omáčku s citrónovou šťavou, vylejeme to k mäsu a miešame minútu do zhustnutia.
Podávame s ryžou, čínskymi slížami a sojovou omáčkou k dochuteniu.
Prajem vám dobrú chuť ...  :)

3 komentáre: