pondelok, 28. júla 2014

Fazuľové lečo

Tento recept robím každé leto a najviac nám chutí na studeno, priamo z pohára ... Dajú sa z neho ale pripraviť aj rôzne jedlá teplej kuchyne ...  :)  Najlepšie je z bielej maslovej fazule, ale dá sa ja takto - zo strakatej ....



Budeme potrebovať :

 l kg   cibule
1 kg  papriky
 l kg  paradajok
1 kg  suchej fazule
2 dl  oleja
200 g  kryštálového cukru
1 dl  octu   
1 preosiate  Deko
2 ks  paradajkový pretlak  400 ml

Uvaríme fazuľu v slanej vode do polomäkka a necháme vychladnúť. Nakrájame zeleninu na kúsky.

Na oleji urestujeme cibuľu

Pridáme papriku a paradajky. Tie môžeme najskôr spariť a ošúpať.

Pridáme uvarenú fazuľu.

Spolu chvíľu podusíme, potom pridáme 2 veľké rajčinové pretlaky a preosiate Deko
zamiešame a naplníme poháre ... uzatvorené sterilizujeme 10-15 min. Odložíme na policu, v zime príde vhod ...  :)

9 komentárov:

  1. Takúto kombináciu som ešte nejedla. Všetko máš z vlastnej úrody?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danielka áno, všetko z vlastnej úrody ... ale toto sú fotky z minulého roku ... teraz zrelé papriky a paradajky zatiaľ stačíme pojesť ... ale príde čas aj na lečo ... máme ho radi hlavne na studeno ... alebo zohriate a k nemu volské oko, či grilovanú klobásku ... to je mňamka ... :)

      Odstrániť
  2. Opravdu zajímavý. Až bude víc rajčat, tak zkusím.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alenka budem veľmi rada .... a keď vám bude chutiť, ešte radšej ... :)
      pozdravujem ťa .... :)

      Odstrániť
  3. Veľmi zaujímavý recept a tiež si počkam až tej zeleninky bude viac, určite ho skúsim. Ďakujem a pozdravujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vypadá to jako velká mňamka. Děkuji za inspiraci, určitě vyzkouším.
    Moc zdravím Anny

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Merry, Anna ďakujem za návštevu a milé slovká ... Nech sa vám dielo vydarí a chutí vám ... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Niečo podobné som asi jedla a možno to aj bolo to isté. Doniesla to kolegyňa na dáku oslavu v práci. Bolo to veľmi pikantné vypýtala som si recept. Mám to na blogu ako "fazuľový pikant", lebo tak to kolegyňa volá. No a teraz to urobím takto do foroty a z toho potom dorobiť šalát bude paráda! Perfektný nápad! Tento týždeň to naisto budem robiť, len dokúpim fazuľu :-)))
    A aké teplé jedlá z toho robíte? Ďakujem :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Toto "lečo" mám najradšej veru studené ako šalát ... ale aj telá úprava je dobrá ... Napríklad ako klasické lečo s pridaním klobásky a vajec, alebo ešte na cestoviny, pod dusené mäso, možností je viac ... všade, kde používaš klasické lečo.
      Tvoj fazuľový pikant je toto isté, len s pridaním feferónok ... tiež môže byť dobré ... Ja zas vyskúšam podľa teba ... :)

      Odstrániť