štvrtok, 10. júla 2014

Cuketový nákyp

Toto je jednoduchý nákyp, ktorý môžete podávať ako hlavné jedlo ... len tak s misou čerstvej zeleniny ... alebo ako prílohu k mäsu, ku kyslým polievkam ... na grilovačke ním určite zabodujete ...



Budeme potrebovať :

500 g  mladej cukety
200 g  šunky, alebo mäkkej salámy
200 g  tvrdého syra
1 kelimok kyslej smotany
5 vajec
l dl  oleja
1 prášok do pečiva
1 KL  soli
1 KL  vegety
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
hrubá múka na zahustenie

Neošúpanú mladú cuketu (keď je cuketa staršia ošúpeme ju a vyberieme jadierkovú časť) nastrúhame do misy, nesolíme, nežmýkame, pridáme na malé kocky nakrájanú šunku alebo salámu, tvrdý syr, vajcia, kyslú smotanu (ja dávam biely jogurt asi 200g), olej, prášok do pečiva, ochutíme soľou, vegetou, mletým čiernym korením. Dobre premiešame a podľa potreby zahustíme hrubou múkou, aby zmes nebola ani hustá ani veľmi riedka. Pridáme nakrájanú petržlenovú vňať.

Pekáč, alebo hlbší plech vymažeme maslom a posypeme strúhankou, zmes do neho vylejeme, zarovnáme a dáme piecť asi na 1 hodinu. Pečieme pomaly do červena. Čas pečenia prispôsobíme hrúbke zmesi v pekáči. Podávame s varenými zemiačkami a šalátom.

2 komentáre: