utorok 12. februára 2019

Dobrý čaj nie je zlý.

Navštívila som v Prievidzi predajňu čajov ...  Musím sa priznať, že nie som čajová, ale bez čajíku som neodišla ... Kupovala som podľa vzhľadu ... veď posúďte ... pekný, nie ?  :)))    Vraj má pôvod v Afrike a blahodárne pôsobí na myseľ ...


Veľmi pekne všetkým ďakujem za komentáre ku včerajšiemu príspevku o krasliciach ...   :)

Prajem príjemný zvyšok večera ...
vaša Laura ♥

14 komentárov:

  1. Já jsem naopak čajová, ale preferuju černé a zelené čaje, nejlépe bez příchutě. Nicméně protože sbírám čajové přebaly, piju většinou to, co si koupím právě kvůli nim... Pro sběratelskou vášeň se občas musí "trpět" (protože co si budeme povídat, sypané čaje jsou většinou výrazně kvalitnější než ty v sáčcích ;-)).
    Tak příjemné chvíle u šálku toho tvého čaje

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám rada čaje výrazné, s dobrou, najlepšie ovocnou chuťou a vôňou. Nie som čajíkový odborník, ani gurmán, ale chcem sa polepšiť. Varím si aj zelené čaje, podmienkou je, aby boli sypané. Čaj na obrázku mi chutil, škoda, že som k nemu nedostala zloženie. Stáni, maj sa dobre ... L.

      Odstrániť
  2. Lauri,
    možno časom budeš "čajová". Ja milujem zelený a biely čaj, pijem ich už roky a dovolím si tvrdiť, že ich aj rozoznám :-)
    Zato ovocné u nás nejdu. Teda okrem Kubka, ten ho má rád, ale aj roiboos a tiež zelený. Zato kávu nepijem už niekoľko rokov, iba cirokovú.
    Páá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ... a ja vypijem denne 3 kávy ... sú to síce len menšie šáločky, ale kávu mám rada silnú ... Čaj si urobím sem - tam večer ... Aďka, maj sa dobre ... pa pa L.

      Odstrániť
  3. Já čajová jsem :) A na takovém bych si pochutnala :)
    Měj prima den, Petra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Peti, je výborný, určite by ti chutil ... maj sa fajn ... L.

      Odstrániť
  4. Krásný (a dobrý) čaj a krásná konvice.
    Ať chutná!
    Hezký den, Ilona

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Peknú vôňu mu robia lístočky a sušené kúsky akéhosi exotického ovocia ... Čajová šáločka sa aj mne veľmi páči, dostala som ju od Katky ... Ilonka, prajem pekné dni ... L.

      Odstrániť
  5. Laury, já si v čajovně kupuju kvalitní sypaný černý čaj a dělám si odpolední či večerní siestu celou zimu a vychutnávám si to. Jiné čaje nepiju. Měj pěkný den.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja do čajovní chodím zriedka ...mám rada čaje z doma vysušeného ovocia (celé leto suší moja kamarátka), zázvorový a z niektorých byliniek ... Ja si zas vychutnávam chvíle pri káve ... Ale všetci máme v podstate radi to isté ... siestu pri obľúbenom nápoji. Marti, maj sa fajn ... L.

      Odstrániť
  6. Lauro, čajík vypadá hezky, věřím, že by mi také chutnal. Přeji pohodovou středu. D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dáška ... bol veľmi dobrý, voňavý ... keď sa mi minie, určite si ešte kúpim a zistím jeho meno, alebo aspoň zloženie ... Maj pekné dni ... L.

      Odstrániť
  7. U nás pijú dcéry bylinkové čaje, muž čierny, ja zelený alebo biely. Ale v poslednej dobe, keď mám pocit, že kávy už som mala za deň dosť, tak si dám i čierny čaj s lyžičkou sójového mlieka.
    Lauri, tvoj čaj podľa obrázka neviem posúdiť, ale tá kanvica je nádherná, tú by som brala hneď :-)

    OdpovedaťOdstrániť