streda 26. decembra 2018

360/365 Pár slov

Všimli ste si ?  Ešte päť dní a môj ročný projekt je ukončený.   Nevynechala som jediný deň ... ale bilancovať budem na Silvestra ... :)


Dnes sa len pozastavím nad tým,  koľko príprav, koľko zhonu, nervozity za volantom i mimo neho nás to stálo ...  A je po Vianociach ...  Je to len tradícia, že v našich domácnostiach musí byť všetko tip top ... upratané, navarené,  napečené ... všetko nakúpené, lebo nič nesmie cez sviatky chýbať.
Keď sme zdraví a nič nás netrápi, si ani neuvedomujeme, ako málo stačí a toto všetko nemusí byť    samozrejmosť ... 
Určite boli tie vaše tohoročné Vianoce krásne, užili ste si prítomnosť svojich najmilších ... čaká nás ešte pár sviatočných dní, ktoré už budú bujarejšie, určite aj hlučnejšie ...  Tak si ich užívajte dosýta.

vaša Laura ♥

16 komentárov:

  1. Laury, já jsem i ty přípravy prožívala nějak pohodově, bez stresu. Měj krásné dny.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zhon som nemala ani ja... Ved som v podstate cele dni doma ... To len ako som to vnimala okolo seba. Marti, pekny den... L.

      Odstrániť
  2. Já měla trochu předvánoční čas náročnější tím, že jsem dávala dohromady vánoční výstavu v mém rodném městě. Domácí přípravy Vánoc mne ale tím nedostaly do nějakého stresu. Už dávno si nemyslím, že musí být každé šuple vymetené :-).
    Ale ano, připravovalo se, chystalo a.......najednou jsou Vánoce za námi. A Silvestr a Nový rok stojí na prahu dveří.
    Hezký den, Lauri!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hanka, aj si niekedy pomyslim, ze ako som zlenivela... Volakedy islo fakt pred Vianocami vsetko zo zasuviek a polic von. Uz par rokov to riesim v lete, ked je vonku hic a vnutri sa tak dobre robi... Pozdravujem a prajem pekny dnik. L.

      Odstrániť
  3. Laury, Tvoj projekt som celý rok pozorne sledovala:-). Niekedy naozaj stačí len pár slov a pekná fotka k tomu...Budeš v tom pokračovať aj tento rok? Veru, na Vianoce už len nostalgicky spomíname... u nás sme sa zišli okolo štedrovečerného stola tri generácie, takže naozaj veselo. Ani sa mi nechcelo veriť, že ten obrovský kastról šalátu, ktorý manžel pripravil sa zje...a ono sa to fakt zjedlo:-). Dnes, keď sa už všetci rozpŕchli svojim smerom, si užívam neskutočné ticho :-) a balím na hory, kde strávime Silvestra.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Monika, užite si krásne chvíle na horách ... Príjemný pobyt a veselého Silvestra ... L.

      Odstrániť
  4. Laura!!
    Tvůj celoroční projekt jsem sledovala- někdy několik příspěvků najednou!!! Máš můj obdiv!!
    Někdy mi chyběly tvé reakce, ale objevila jsem zase nový příspěvek...určitě bych nestíhala vkládat denně nový příspěvek, když se chodí do práce, to se nedá a zvláště v tomto období, kdy chodíme domů potmě- tak se nedá ani nic vyfotit...A také po práci, kde je počítač nepostradatelný, tak se mu doma pěkně vyhnu a užívám klidu... Vánoce byly krásné, přípravy jsem měla hezké a klidné - naplánované dopředu :o))...uteklo to nějak rychle, užívej posvátečních dnů!! Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka ďakujem za tvoju priazeň ... Teším sa z nej ... Uvedomujem si, že často chýbajú moje reakcie ... ale ten čas ... aj fotky upraviť, aj vkladať príspevky, aj komentovať na obľúbených blogoch ... aj prezerať čo ma baví ... snažila som sa aspoň pridať spoločnú reakciu, poďakovanie ... Prajem krásne dni ... L.

      Odstrániť
  5. Lauro, uteklo to jako voda, tvůj projekt se chýlí ke konci a tak máš můj veliký obdiv za každodenní příspěvky. Já se někdy k počítači vůbec nedostanu a pak čtu pár příspěvků najednou. Nechápu, jak to stíháš. :o)
    Přeji krásné dny. D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dáška ďakujem ... veľmi sa teším tvojim návštevám i milým slovkám ... Podľa tvojich príspevkov usudzujem, že veľa cestuješ a vždy sa teším na tvoje fotočky z ciest ... Pozdravujem ... L. :)

      Odstrániť
  6. Váš celoročný projekt som poctivo sledovala. Máte môj veľký obdiv! Stíhate strašne veľa vecí. Len nedávno som zistila, že som nieķoľko dní na Vašom blogu nebola, tak som si všetky články prečítala. Dúfam, že sa chystáte pokračovať! Veľmi rada sa k Vám vraciam!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrea ďakujem za vašu priazeň ... a pokračovať určite budem, posnažím sa tiež denne ... :) L.

      Odstrániť
  7. Lauri, súhlasím, všetko nám utekááááá!
    Nepatrím medzi tie puťky domáce, takže u nás nemusí byť každý šufel vymetený a ani napečené od výmyslu sveta. Prípravy si užívam :-)
    Tvoj projekt milujem a len dúfam, že budeš pokračovať!
    Ja aj bez projektu som písala každý deň, ale od septembra akosi nestíham, staroba je staroba, to potom aj s prácou všetko nejde, kdesi treba povoliť :-)
    Dnes sa mi veľmi páči fotka, ďalšie tvoje umelecké dielo!
    Páááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka je to veru už dosť rokov, čo sme sa prostredníctvom blogov spoznali ... Vážim si priateľstvo s tebou, ako aj s ostatnými blogerkami. Určite sa budeme stretávať aj v nadchádzajúcom roku ... Maj sa dobre ... pa L.

      Odstrániť
  8. Lauri, obdivuji, že jsi tvůj projekt celý rok zvládala. Den co den .... Já bych to nedala ;)
    Jinak ty vánoční přípravy....už jsem hodně polevila. Ten klid a pohoda je nám cennější, než mít vše tip top.
    Měj prima dny. Petra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že vo všeobecnosti už nie je vyleštený byt na Vianoce prioritou ... I keď moja mamka vravievala, že keď sa zásuvky a police neupracú pred sviatkami, neskôr sa to už neurobí. No, niečo pravdy na tom bolo ... Ja teraz radšej riadim v lete ... Peťka, prajem krásne posledné dni roka ... L.

      Odstrániť