štvrtok 20. apríla 2017

Obrátené rezne

Že prečo obrátené ?  No, lebo sa najskôr  obalia v strúhanke a až potom sa vykúpu vo vajíčku ...  sú vynikajúce z hovädzieho stehna, ale aj z bravčoviny.  Tú som pre svoj recept dnes použila aj ja ...
Určite ste si všimli, že v poslednej dobe ma bavia zapekané rezne ...   Tento recept patrí práve do tejto kategórie, a môžem ho len odporučiť ...    :)


pre štyri osoby budeme potrebovať :

4 rezne  zo stehna, alebo karé
strúhanku
2 vajcia
2-3 cibule  -  skombinovala som bielu aj červenú
6 PL  kečupu
3 PL  dijonskej horčice  - môže byť aj obyčajná
soľ, mleté čierne korenie

Osušené rezne najskôr naklepeme, posolíme a pokoreníme.   Potom ich obalíme v strúhanke a omáčame v rozšľahanom vajci ...  Takto pripravené rezne hneď vysmažíme na troche oleja ... Na povrchu sa vytvorí pekné, nadýchané cestíčko ...  Bravčové rezne sa dajú jesť hneď takto, ale  ja som ich poukladala na  plech,  do misky som nakrájala cibuľu, pridala kečup a pikantnú horčicu. Zamiešala a zmes rozložila na rezne.
Strčila som ich do rúry a piekla na 200 stupňoch 35 minút.  Ak budete pripravovať rezne z hovädzieho mäsa, treba prikryť alobalom a piecť  45-50 min.
Medzi tým som uvarila zemiaky a pripravila šalát.
A potom už len  popriala stravníkom dobrú chuť ...  :)

Vaša Laura   ♥

4 komentáre:

  1. Lauri, tak ty nás tu podkúšaš hneď po sviatkoch takýmito špecialitkami a u nás sa veru ešte nevarí, treba podojedať :-)
    A myslím si, že víkend bude bez mäsa. Neviem, či fakt starneme, ale pamätám si na mojich rodičov a vtedy som nechápala, a už som v tom aj ja - teším sa na nedeľné zemiačky s kyslým mliekom :-))))
    Videla som, že aj v BA to je ako v zime, takže niet čo závidieť :-)
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. V BA bolo treba navarit ... Nik tu cez sviatky nebol ... :) ale vikend doma tiez bude bezmasity ... navarim bryndzovych halusiek ... a kysle mlieko tiez nebude chybat ... V stredu tu bola poriadna chumelica, ale sneh sa na zemi neudrzal ... Dani, vsetko dobre prajem ... pa L.


    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak toto sú úplne božské rezne, mäkkučké ako sen. Dobre, že si sem tento recept dala, Lauri. Ak ich ešte niekto nevyskúšal, nech neváha ani chvíľu. Lebo obanuje :) Krásna dokumentácia...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Lauro, tak tady polykám sliny ... to co jsi dala na plechu ještě navrch .. s tím to musí být neskutečná dobrota .. určitě vyzkouším...
    Lauro, měj se dobře. ☼
    Jarka

    OdpovedaťOdstrániť