pondelok 10. apríla 2017

Údené mäso pečené s fazuľou

Ďalšie z jedál z pomalého hrnca ...  :)  Inšpiráciu na tento recept som opäť našla v časopise Apetit a kombinácia chutí horčice, worčesterskej omáčky, javorového sirupu s udeným mäsom  ... to proste musíte ochutnať ... výborná ...    Omáčka krásne sklaramelizuje a pritom zostane pikantná ... 
Pôvodní prisťahovalci do Ameriky vraj hrniec s jedlom strčili do pece a večer, keď sa vrátili z práce, z polí ...  našli v chladnúcej rúre dokonalý pokrm ... Použili pri tom suchú fazuľu ...


Budeme potrebovať pre 6 osôb :

600 - 800 g údeného stehna
2 PL oleja
1 cibuľa nakrájaná na mesiačiky
4 strúčky cesnaku na plátky
2x  400 g konzervu bielej fazule
100 ml  rajčinového pyré
2 PL  javorového sirupu
1 PL  tmavého cukru
2 KL  horčice, najlepšie pikantnej, francúzskej
1 KL worčesterskej omáčky
štipku mletej škorice
300 ml  vývaru
soľ, korenie
chlieb k podávaniu

Najlepšie v liatinovom hrnci opekajte údené mäso v celku, zo všetkých strán na oleji ... Trvá to asi 4 minúty ...  Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, opekáme spolu ďalšie  3 minúty.
Pridáme rajčinové pyré, javorový sirup,  cukor, horčicu, worčester a škoricu.  Chvíľu zahrejeme a podlejeme vývarom ...
Hrniec zakryjeme, vložíme do rúry a na 180 stupňov pečieme 50 minút.
Potom odokryjeme a pridáme  scedenú a prepláchnutú fazuľu.  Už odokryté pečieme ďalších 15 minút, aby omáčka zhustla a mäso zozlatlo.  Počas dopekania polievame šťavou. 
Podávame spolu s čerstvým, tmavým chlebom ...


Dobrú chuť prajem všetkým, čo si  takto fazuľu s mäsom pripravia ...  :)

vaša Laura  ♥

1 komentár:

  1. Lauri, ďalšia špecialitka! Veď ja to ani nestíham skúšať, stále nás zásobuješ parádnymi receptíkmi! Toto pomalé varenie robila moja svokra, vždy to bola výborná chuť a tá jemnosť mäska!
    Ja teraz pred sviatkami varím trocha v striedmosti. Ale akosi nám s mužom viac chutí hocijaká polievka, mäso menej. Cez sviatky to všetko dobehneme :-)

    OdpovedaťOdstrániť