Ak máte radi prírodné dusené mäso na šťave, toto jedlo je práve pre vás ... Úžasne jednoduché varenie a úžasne dobré jedlo ... tak do toho ... :)
Budeme potrebovať :
1 kg bravčové karé, alebo stehno
1 cibuľa
100 g údenej slaninky
500 ml zeleninového vývaru
1 balík mrazenej zelenej fazuľky
1 pl dijonskej pikantnej horčice
soľ, korenie, olej
1 PL hladkej múky
Karé umyjeme, dobre osušíme, nakrájame a vyklepeme z oboch strán. Osolíme a okoreníme.
Na troche oleja opražíme na kocky nakrájanú slaninu a rezne postupne na tomto základe necháme zatiahnuť. Vyberieme ich na tanier (misku).
Vo výpeku osmažíme do sklovita na mesiačiky nakrájanú cibuľu, zaprášime lyžicou hladkej múky, zalejeme vývarom a vrátime rezne do hrnca. Dusíme do mäkka.
Pred koncom pridáme zelenú fazuľku a spolu podusíme asi 10 min, až bude aj fazuľka mäkká.
Šťavu dochutíme podľa potreby soľou, čiernym mletým korením a dijonskou horčicou. Podávame s ryžou, alebo s cestovinou.
Prajem vám dobrú chuť ... :)
Vaša Laura ♥
Menovky
- 365 (460)
- ačokča (1)
- Bábovka (3)
- Baklažán (5)
- Bezmäsité (100)
- Bratislava (8)
- Bravčové mäso (31)
- Bublanina výborná (1)
- Bylinky (3)
- Bytový textil (4)
- Cestoviny (14)
- cuketové (19)
- Cuketový koláč (4)
- Čaj (3)
- Čarovanie s mliekom (10)
- Dezerty (15)
- Divina (1)
- Do 30 minút (52)
- drobné zamyslenia (41)
- Fašiangy (4)
- foto rady (3)
- Foto vášeň (87)
- Handmade (72)
- hovädzie mäso (1)
- Hruškové koláče (5)
- Huby (9)
- chatárčenie (4)
- Chlebové (9)
- Chuťovky (52)
- Jablkové koláče (12)
- Jahodové zákusky a koláče (2)
- Jedlá s ovocím (6)
- jutové košíky (2)
- kačacie mäso (1)
- Karamel (4)
- kaše (2)
- Koláče s rebarborou (6)
- králik (2)
- kuracie mäso (17)
- Kysnuté cesto (23)
- Lístkové cesto (5)
- Medecínky (11)
- Medvedí cesnak (5)
- morčacie mäso (1)
- Mrkvové sladkosti (4)
- múčne jedlá (11)
- Nápoje (13)
- Nátierky (15)
- Návody (9)
- Nepečené sladkosti (6)
- O všeličom (68)
- Obilniny (5)
- Patchwork (3)
- Pohánka. (6)
- Polievky (18)
- Prílohy (24)
- Príroda (1)
- Raňajky (11)
- Rezy (11)
- Rolády (3)
- Ryby (10)
- s cuketou (4)
- Sladké pečenie (40)
- Slané pečenie (32)
- Snehové vločky (5)
- Strukoviny (14)
- Sushi (2)
- Syry (12)
- Šaláty (16)
- Šľahačkové zákusky (16)
- Tašky (3)
- Torty (6)
- Tvaroh (19)
- Tvarohové koláče (16)
- vajcia (2)
- Vianoce (14)
- Vianočné pečenie (12)
- Zákusky s banánom (6)
- Zákusky s kávou (3)
- Zapekané (18)
- Zaváranie (19)
- Zázvor (2)
- Zeleninové (49)
- Zvyky a obyčaje (17)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Lauri, takto upravené kare mám radšej ako obalené a vypražené. Dobrá šťavička a fazuľky, to ja môžem :-)))
OdpovedaťOdstrániťAsi na budúcu nedeľu niečo podobné stvorím :-)
Pá
Lauro, to je dobrota. Taky brzy toto udělám, fazolky miluju a přidám i hořtici jako ty.
OdpovedaťOdstrániťMěj se hezky. Jarka
Ozaj jednoduché jedlo a pre mňa môže byť hocikedy...Lauri pekný deň
OdpovedaťOdstrániť