nedeľa 17. mája 2015

Sobota na Draždiaku ...

Petržalka ... voľakedy betónová džungľa, všetkými zatracovaný urbanistický celok ...  Už tomu tak nie je ...  Pred mnohými rokmi vysadené stromy narástli, plochy zelene sa striedaju s farebnými, zateplenými činžiakmi. Stredom sídliska sa tiahne Chorvátske rameno ... vodná plocha s kačkami a vodnými rastlinami.  Súbežne s ním ide chodník s lavičkami ... Práve po tomto chodníku sme sa  minulú sobotu vybrali na prechádzku ...  Došli sme až k  Veľkému Draždiaku ...


Obišli sme ho celý ... bolo krásne počasie, mnoho bratislavčanov trávilo voľné popoludnie rovnako ako my ... Všade kopa detí, psov, a cyklistov ...
Tiež odvážlivcov, vystavujúcich svoje telá jarnému slnku ...
Mnohí čítali knihu, učili sa, ba i maľovali ...
Niektorí lovili najlepší záber, niektorí sa odvážili i do vody  alebo labute kŕmili z brehu ...
Bola to príjemná prechádzka ...
Keďže som chcela vidieť aj Malý Draždiak, vybrali sme sa k nemu cez les ...  Bolo v ňom prekrásne ... biele kvety na zemi i  v korunách stromov ...  :)   Všade plno medvedieho cesnaku ...   :)
A ešte pohľad na Malý draždiak ... takýto pokoj, kľud a chaty sú prosím v Petržalke, pár metrov od činžiakov ...   :))

A tu sa naša prechádzka skončila ...  ešte cesta domov (teda k synovi) ... uvariť dobrú kávu a konečne vyložiť nohy ... to som si vtedy priala najviac  ...  :))))))
Majte sa dobre a prajem pekný začiatok týždňa ...  :)
Laura

18 komentárov:

  1. Odpovede
    1. Ešte som sa sem vrátila. Premýšľala som nad tým, kde som bola v tú sobotu, z ktorej sú tieto fotky. A teraz otázka, kvôli ktorej som sa vrátila. Vy ste nezmokli? Ja som totiž utekala na bicykli pred dažďom z Kittsee. Ono sa to vlastne potom tak striedalo, slnko, trošku porosilo, no poriadny dážď neprišiel.

      Odstrániť
    2. Danka ... keď začalo pršať, už sme sedeli v Alfe (myslím že sa to tak volá) a objednávali si rebierka ... :)))))
      Ale odhalila si ma ... musím s pravdou von ... Tieto fotky sú totiž z piatku 8.5. ... bolo voľno ... ale dám názov "piatok na draždiaku"? Akosi mi to nesedelo s voľným popoludním ... tak som si deň posunula ... hádam mi všetci prepáčia ... Sobotu od rána sme strávili s dcérou v starom meste, potom peši cez most do Sadu Janka Kráľa ... a potom už aj so synom a priateľkou na tie rebierka ... :))))

      Odstrániť
    3. Aha, tak sa pozriem, čo som robila v piatok ôsmeho :-) Áno, volá sa Alfa, tam som nebola dobrých xx rokov. Vlastne som tam bola iba raz. A čo Staré mesto? Dočkáme sa fotiek aj z neho? Kedysi som na jednom českom blogu objavila jednu slovenskú blogerku, u ktorej som našla článok z návštevy v Bratislave. Svoj poznatok z mesta ukončila vetou, že to je mesto, kde nie je nič k videniu. Tak som zvedavá na tvoj pohľad.

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Však ? Bolo veľmi fajn ... príjemné počasie i spoločnosť ... :) pa pa ... L.

      Odstrániť
  3. Nádherná procházka plná krásných fotek, podobné procházky okolo vody miluju.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Amelie ... ja tiež ... vodná plocha je krásna súčasť prírody ... škoda, že ja v mojom bydlisku takúto možnosť nemám ...
      pozdravujem ... L.

      Odstrániť
  4. No vidíš, a vraj Petržka je katastrofa!
    Každý vidí to, čo chce.
    Krásna prechádzka, určite by sa aj mne páčilo :-)
    Lauri, pekný týždeň!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka ... prechádzka by sa ti páčila ... tak ako mne ... ale verím, že po čase by nám chýbali kopce ... mať si o čo oprieť zrak ... Najmä tebe ... tie oravské ... :))))) Ale môžem potvrdiť, že Petržalka je príjemná ... zeleň, vysoké stromy, temer pri každom činžiaku kvetinový záhon ... napríklad ako u Danky, ktorá napísala prvý komentár ... pozri na jej blog ak budeš mať chuť ... :) https://fotografiedb.wordpress.com/2015/04/25/pelmel-vcerajsieho-dna/
      Dani, maj sa pekne ... ahoj ... L.

      Odstrániť
    2. Lauri, ďakujem, že si zdieľala link na môj blog. Možno sa ku mne niekto na základe neho aj zatúla :-) Ináč, ako si to tu u teba všímam, nejako veľa osôb s rovnakým menom k tebe chodí :-) Je niektorá z nich aj Danula.sk?

      Odstrániť
    3. :)))))) noooo .... to som si aj ja všimla .... pekná náhoda .... :))))
      veď danula.sk je moja sestraaaa :) a na blog chodí pravidelne aj ona ... :)

      Odstrániť
    4. Ja viem, že to je tvoja sestra :-) Ale chcela som vedieť, či je tiež jednou z tých D., čo ti sem píšu komentáre.
      A v ten piatok som bola taktiež na bicykli, no predtým som ešte v Petržalke blízko dostihovej dráhy fotila jedno malé dievčatko. Okolo Draždiaku som nešla, iba okolo nemocnice na Antolskej, čo tiež nie je ďaleko.
      No a k tomu linku na môj blog ... asi tie tvoje odpovede blogerky nečítajú :-( .. alebo ich okrem tvojho blogu iné nezaujímajú. No čo už! Aj tak ďakujem! Veď ja ti to vrátim, uvidíš :-)

      Odstrániť
    5. Nie Danula medzi komentujúce danky nepatrí ... ona komentuje len na Google+ ... :))))
      Hej, viem kde je tá nemocnica ... Ja mám totiž veľkú záľubu v mapách, hlavne tých satelitných ... vydržím ich študovať celé hodiny ... Takto mám preštudovanú Petržalku a časť Bratislavy ... :) Potom keď niekde idem, viem kde sa práve nachádzam ...
      Neboj ... blogerky prídu ... len im daj čas ... Práve tá Danka čo vyšíva má v škole maturity ... momentálne nestíha všetko čítať .... :)))) Tá posledná veta .... znie ako vyhrážka ... :)))))))))))))))) aaale ... viem ako si to myslela ... :))

      Odstrániť
  5. Veru by som to ani nepovedala,že v Petržalke vie byť tak pekne. A toho cesnaku čo tam majú!!! :):) No, predstav si . Krásne si si to užila. To je dobre. :) Maj sa krásne, Lauri. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru ... dobre nám bolo ... už sa teším na ďalšiu návštevu ... :)))) Cesnakom krásne voňal celý lesík ... V okolí Prievidze som cesnak nikde neobjavila ... ešteže mi ho syn priniesol z Petržalky ... :)))) zopár aj s cibuľkami ... takže rastie už aj u nás doma ... :)
      Dani, pozdravujem paa ... L.

      Odstrániť
  6. Kauniita kuvia. Ihanat valkoiset kukat kaikkialla :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kukinta villi valkosipuli ... se myös tapahtuu sinulle?
      Kristi ... tervehtiä ... :)

      Odstrániť