Takéto varenie milujem ... jedlo hotové za 15 - 20 minút aj so zemiakmi ... :)
Pre dve osoby budeme potrebovať :
350 - 400 g filet z čerstvého lososa
soľ, korenie
maslo
na omáčku :
citrón
šľahačkovú smotanu
1 PL hladkej múky
maslo
soľ, korenie
trošku cukru
bylinky (bazalka, timián, kôpor .... )
Lososa naporcujeme, posolíme ho, okoreníme a necháme chvíľu postáť.
Zatiaľ si urobíme omáčku.
Na rajničke zohrejeme trochu masla, opražíme na ňom zarovnanú lyžicu hladkej múky a po chvíli zalejeme smotanou. Smotany dáme najskôr menej, aby omáčka nebola veľmi riedka ... radšej pridáme, ak bude treba. Po zhustnutí ochutíme soľou, trochou cukru, citrónovou šťavou aj nastrúhanou kôrou. Nakoniec pridáme nasekané bylinky.
Lososa potom opečieme na masle zo všetkých strán, na tanieri ho prelejeme omáčkou a podávame ... najlepšie s varenými zemiakmi a šalátom.
Lauri, včera som robila žemľovku podľa teba a bola to zatiaľ najlepšia žemľovka, akú sme kedy jedli. Môj muž je nevedel vynachváliť. :):):)
OdpovedaťOdstrániťRybka vyzerá tiež výborne. Dik za recepty. Zdravím ťa. Dana :):):)
Dani ... teší ma, že vám chutilo ... veľmi ... dáva to zmysel mojej snahe ... písaať blog ... :) Prajem tebe aj rodinke pekný deň ...
OdstrániťTeda opět super recept, určitě vyzkouším Ilona.
OdpovedaťOdstrániťMňam, mňam!
OdpovedaťOdstrániťAhoj Laura, lososa milujem, ale je dosť drahý, tak ho nekupujem až tak často. Ten Tvoj vyzerá ako od šéfkuchára.
OdpovedaťOdstrániťEmily
Lauri, tohle je luxusní recept, mňam. Já lososa přímo zbožňuji.
OdpovedaťOdstrániťAch, toto je recept presne podľa môjho gusta. Rýchlo a jednoducho, pritom efektne. No a navyše pekne nafotené! L
OdpovedaťOdstrániťWygląda to super. Pozdrawiam.
OdpovedaťOdstrániťWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpovedaťOdstrániť