Budeme potrebovať:
kysnuté cesto:
300g hladkej múky
300g polohrubej múky
3 vajcia
štipku soli
66g cukru krupice
240ml mlieka
1 kocka droždia
75g
masla
náplň:
100g trstinového cukru (keď dáte biely, nič sa nestane)
50g práškového cukru
4 PL skořice
35g polohrubej múky
113g masla
smotana, mlieko
poleva:
50g ráškového cukru
2 PL smotany
Takže pripravíme si cesto (podľa seba) a necháme ho vykysnúť. Za mňa to urobila pekáreň.
Z cukru, škorice, múky a masla si vymiešame náplň. Ak sa vám zdá veľmi hustá, môžete ju opatrne zriediť smotanou.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na veľký obdĺžnik, natrieme naň plnku.
Cesto zvinieme a nakrájame na kúsky hrubé cca 6 cm.
Uložíme do vymasteného pekáča a pokvapkáme smotanou.
Na teplom mieste necháme ešte podkysnúť (asi 15 min.) A potom ich upečieme vo vopred vyhriatej rúre. 180 stupňov, 35 - 40 minút. Dosledujte si podľa vlastnej rúry. Necháme trochu vychladnúť a polejeme pripravenou polevou.
Prajem dobrú chuť .
Vypadají dobře .... ale já radši tvarohové a makové:-))
OdpovedaťOdstrániťAjka, samožrejme, že môžu byť ... každému podľa chuti a nálady ... :))))
Odstrániť