pondelok 29. októbra 2018

302/365 Skoré stmievanie

Zmena času ... vraj posledná ...  Vrátenie sa k zimnému, stredoeurópskemu času na konci októbra je veľkým skokom. Tma o hodinu skôr, mi vôbec nesedí ...   Tým že dnes bolo zamračené, popoludní o štvrtej bolo šero, o pol piatej sa začalo stmievať a o piatej ... to už bola tma ako v rohu.
Ale inak mi táto zmena problémy nerobí ... viem sa rýchlo adaptovať. Skrátka je toľko hodín, koľko práve je  a ideme ďalej.
Po zrušení striedania času ostávame v režime zimného nastavenia. Vraj nás tým oberú o hodinu svetla.  Hlavne v letnom období väčšina z nás počas svitania spí a večer ... svetlo takmer do desiatej nám príde vhod ...  Aj v zime hodinka svetla navyše nie je zlá ... Len to vstávanie po tme ma desí. Veď si uvedomme, koncom decembra býva úplná tma ešte o siedmej ...  To by dietky chodili do školy na ôsmu za tmy ... a myslím, že to by nebolo dobré.
Urobila som zopár fotiek počas návratu domov ... popoludní pred piatou ...


Zúčastnila som sa ankety, ktorý čas preferujem ...   Označila som zimný, aj keď väčšina bola za zotrvanie v letnom čase.  Lákajú ma tie pohodové, dlhé zimné večery ...  :)))
Ako ste na tom vy ?  Máte pri striedaní času problémy s adaptáciou ?

S prianím pekného dňa ...  vaša Laura ♥

7 komentárov:

  1. Změna času mi nevadí. V listopadu a v prosince světla je méně až je to tak nebo tak. :-)
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Lauri, mně střídání času nevadilo, na nový se adaptují naprosto bez potíží.
    A kdybych si mohla vybrat, raději bych nechala letní čas. Světlo po ránu mi užitečné nepřijde tolik, jako mít světlo déle večer.
    Takže za mne jednoznačně letní :)
    Měj prima dny. Petra

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Patrím k ľuďom, čo so striedaním času veru problémy majú...budem rada keď ho zrušia a bude stále jeden, či už letný alebo ten "zimný" čo je vlastne stredoeurópsky je mi to jedno :)) Ahoj

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Laury, já nesnáším střídání času od začátku a přirozený je pro mě návrat k normálnímu času. Vím, že takových je nás hodně a já se vždy těším, až mi vrátí tu ukradenou hodinu. Měj hezký večer.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Lauro, ani mně změna času nedělá problémy, přesně jak píšeš, je právě tolik hodin, kolik právě je. Ale radši preferuji čas letní, v létě je fajn, když je dlouho vidět a ty večery na terase jsou příjemné.
    Pa D.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dobrý den.jsem pro čas přirozený, tedy SEČ .O mnoho lépe se mně teď vstává, protože je to opravdu brzy a v létě bych na terase byla klidně i potmě (a jsem):-))!!
    Zdravím Dáša K.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Zdravím :)
    O čase se teď hodně mluví všude. Mě střídání času nevadí, zvyknu si rychle. Ale po zrušení střídání bych byla za vrácení přirozeného středoevropského času, který nyní nazýváme zimní.

    OdpovedaťOdstrániť