streda 24. októbra 2018

297/365 Sieťovka

Na nákupy už igelitky nenosím, tak ako mnoho iných ľudí, ktorým  nie je životné prostredie ľahostajné.  Ušila som si niekoľko  úplne obyčajných nákupných tašiek, zopár som si ich kúpila  rovno v supermarkete ...  Urobila som si aj háčkovanú sieťovku do kabelky  .
No a dnes som dokončila veľkú sieťovku háčkovanú z vlny.   Výborný postup, ako si môžete túto sieťku uháčkovať,  si môžete pozrieť TU ,



Na túto sieťovku ma naviedla  Evka z blogu moje záľuby . 
Použila som mäkkú vlnu, nadýchanú, háčik č.4 .  Pre lepší výsledok použite niečo pevnejšie , najlepšie odporúčanú vlnu vo videu.  Tiež sa chystám spraviť si ešte jednu, objednať si tú vlnu z videa.  No, to je tak, keď chcem spraviť niečo rýchlo, rýchlo ...  :)))

Hi hi ...  teraz som si všimla ...  že nepoužívam igelitky na nákupy, chránim životné prostredie ... a ... v sieťke mám chlebík kúpený v igelitovom sáčku ... No ... stále mám čo zlepšovať ...

vaša Laura ♥




19 komentárov:

  1. Krásna je! Ja som si jednu takú podobnú tiež zadovážila - kúpila od majiteľky galantérie, kde chodím.
    Lauri, veru máme sa čo učiť, aby sme to bez toho igelitu zvládli, sú všade.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ešte si musím ušiť zo starých záclon vrecká na ovocie a zeleninu, chlieb a pečivo ... Zas budem o krok ďalej ... PaPa L.

      Odstrániť
  2. Krásná! Já si nakoupila krásné látkové tašky před 10 lety (pořád je mám) a od té doby igelitky nepoužívám. Postupně doháčkovávám síťovky.
    Tato je moc krásná a ta barva!
    Hezký den, Ilona

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moc se ti povedla, i ta barva je parádní.
    Já nosím tašky už jen plátěné. I sáčky na pečivo mám ušité. Snažíme se snížit spotřebu igelitových jak jen to jde ;)
    Laury, měj se prima, Petra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mali by sme všetci zmýšľať rovnako ... Igelity nás začínajú prerastať ... Keď vidím masy plastového bordelu na hladine morí, je mi ťažko ... a čo potom tie zvieratá ... :( Maj sa dobre Peťka L.

      Odstrániť
  4. Zatím mám tašky nákupky šité, ale síťovku si chci taky uháčkovat. Už dobu o tom přemýšlím, ale zatím skutek utek :-).
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hanka, určite si ju urobíš ... nie je to nič zložité ... A takáto sieťovka je aj pekným darčekom pre priateľky, či rodinu ... :) Maj pekný deň ... L.

      Odstrániť
  5. Lauri,
    sieťovka je super, ako malási pamätám, že sme mali doma červenú :-)
    Škoda, že ja si takú tašku neviem urobiť, hneď by bola ružová... ale možno ju niekde dostanem kúpiť.
    Pekný dník, pá
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aďka, si šikovná, verím, že by si ju urobila hravo. Retiazka a krátky stĺpik. To je všetko, čo musíš vedieť. A to je základ, ktorý by si sa hravo naučila ... Na nete je návodov veľa ...
      Maj sa dobre ... pa L.

      Odstrániť
  6. Lauri, máš ju krásnu, mne sa tá vlna z ktorej si ju urobila páči...máš pravdu, treba sa igelitov zbavovať aj keď niekedy sú aj tie igelitové tašky dobré :))) Ahoj

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evka ďakujem ... Všimla som si, že si urobila širší lem na tvojich ... Pri druhej urobím tak aj ja ... Maj sa fajn a ďakujem za tip ... L.

      Odstrániť
  7. Lauro, ta se Ti opravdu povedla. Je nádherná, tvarem, barvou i provedením. Jsi šikovná. Přeji krásné dny a ať se síťovka dobře nosí. :o) D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Daška pekne ďakujem aj tebe prajem príjemný koniec októbra ... pa L.

      Odstrániť
  8. Laury, síťovka je nádherná. Také nepoužívám igelitky. V každé kabelce mám připravenu látkovou tašku anebo v případě nouze si koupím papírovou. Můj muž bere v krámu na nákup, když zapomene tašky, papírové krabice od ovoce. Pěkný večer.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie krabice praktizujeme aj my ... veď auto nákup odvezie ... Tiež prajem pekný a pohodový večer ... L.

      Odstrániť
  9. Si šikovná, veľmi pekne sa ti podarila a ja len obdivujem, lebo neviem háčkovať a ani by sa mi už nedalo ;-) Ja som si v coop jednote kúpila látkovú tašku a da sa prehodiť aj na plece ;-)
    Prajem krásne dní ❤

    OdpovedaťOdstrániť