streda 10. októbra 2018

283/365 Žiarovka

V kuchyni nad stolom nám ráno praskla žiarovka ... Tá nová, moderná, úsporná, čo dlho vydrží ...


Mali sme ju tam ani nie pol roka ...  Pri zažatí strelila a rozprskla sa na všetky strany ... a spadnuté vlákno, či čo to bolo,  začalo na stole horieť ...   Nevedela som, čo skôr ratovať ...  obrus, mobil, alebo práve urobené raňajky ...  Tie šli samozrejme do koša ...
Po uprataní som našroubovala  žiarovku rovnakú ... inú som doma nenašla ...  Ale hneď zajtra kúpim žiarovku klasickú, stovku ... nad stolom  mám rada poriadne  svetlo ...
Niekoľko rokov sa stovky žiarovky nepredávali, tuším kvôli obmedzeniam európskej únie, ale asi sa to zmenilo.  Zazrela som ich u nás v obchode ...    Neporovnateľne lacnejšie,  určite bezpečnejšie a podľa mňa aj svietia silnejšie.

Rovnako nám už raz úsporná žiarovka praskla ... Nad dcérinou posteľou . Všade sklo a plamienky na vankúši.  Našťastie ešte neležala ... ani predstaviť si nechcem, čo by sa stalo keby  ...
A ako slúžia úsporné žiarovky vám ?   Ja ich už nechcem ani vidieť ...  :) 

Prajem pekný zvyšok večera ...      vaša Laura ♥

11 komentárov:


  1. Takováto žárovka nám praskla zatím jen jednou, ale nerozprskla se, jen zčernala a bylo to hodně cítit. Obyčejné žárovky ale taky mám v lampičkách v ložnici, v mém pokoji, na schodišti, v předsíni a i v kuchyni.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hanka, asi sa lisia typom... A mozno som mala "stastie" na daku agresivnu... hi hi... maj pekny den ... L.

      Odstrániť
  2. Pane jo, netušila jsem, že můžou být takhle nebezpečné.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Raz na fb sa medzi mojimi priatelmi rozputala debata o tychto ziarovkach... Viaceri mali rovnaku skusenost ako ja... Maj sa dobre Dy... L.

      Odstrániť
  3. My sme doma všetky klasické žiarovky vymenili za tieto úsporné, ale teraz veru neviem či to bol dobrý nápad...Nám síce zatiaľ žiadna nepraskla, ale sme sklamaní čo sa týka výdrže. Vyhoria oveľa skôr ako sa to deklaruje.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oni su totiz urcene na dlhodobe svietenie... Nie vojst do miestnosti, zazat si a po zhasnuti hned vyjst von... Monika, pekny den prajem.. L.

      Odstrániť
  4. Laury, sice máme tyto úsporné v kuchyni, kde máme řadu světel a každou chvíli nám praskaly, ale ty jsou nějaké jiné. Rozsvěcují se hned a ne po delší době, ale v ostatních místnostech máme většinou normální, protože ty máme zkrátka raději. No ještě že se nestalo nic vážného. Měj se krásně.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež už nedám dopustiť na normálne žiarovky ... Marti, maj sa dobre ... L.

      Odstrániť
  5. Jejda, nám ještě nikdy takhle nepraskla. Ale doma je téměř nemáme. Hodně jsme žárovky vyměnili za LEDky. Usporky se nám moc neosvědčily. Nevydrzely zdaleka tolik, kolik mely. Ledky svítí dobře, mají různé teploty světla a jsou dlouhoveke.
    Hlavně ze se vám nic nestalo. Stačí chvilka mohlo být neštěstí....
    Mej se prima, Petra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ledky sú super ... tie mám nad kuchynskou linkou a v lampe na pracovnom stole ... dobre sa pri nich fotí ... :) Úsporné žiarovky bol asi taký booom ... nepoznám nikoho, kto by ich chválil ... Peti, ďakujem za komentár a prajem pekné dni ... pa L.

      Odstrániť
  6. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť