piatok 29. júna 2018

180/365 Čas dlhých rán

Začali sa prázdniny ... viem, dnes to rezonuje v každej domácnosti, hlavne tam, kde majú dietka školou povinné ...  Ale nielen tam ...  intenzívne to cítim aj ja, napriek tomu, že žiadne také dieťa  u nás nebýva ... :)

Zrána, kedy si žiaci preberali vysvedčenia, bol kľud , Všade ticho, len sem . tam prebehlo auto po ulici ...  Neskôr sa deti ešte vyobliekané trúsili domov. Niektoré rezko, veselo, ale videla som aj vlečúce sa postavy,  ktoré sa  domov určite neponáhľali ... Hneď som vedela, kto si aké známky nesie domov ... A veru, niektoré to mali poriadne ťažké ... :)
No a popoludní to vypuklo ...  Ulice sa zaplnili skupinkami chlapcov preháňajúcich sa na bicykloch, hlúčkami dievčat majúcich hlavy pri sebe, aby si prezradili svoje tajomstvá ...  Vlajúce vlasy, superkrátke šortky, tričká nad pupok ...  také je leto ...
Prázdninové rána ... to som milovala ...  V ľahučkom pyžame vybehnúť do záhrady, v ruke rožok namazaný pravým maslom a v druhej  celú rajčinu.  Nikam sa neponáhľať a mať pred sebou nekonečne dlhý deň ...  Kamarátky, kúpalisko, veľa krát nám stačil len osviežujúci potok u babky.
A potom tu boli prázdninové rána s našimi deťmi ...  Tiež som ich nevyháňala z postelí, mohli si čítať dokedy chceli ...  A potom klasika ... hry, bicykel, výlety  a spoločné dovolenky ...  Množstvo prečítaných kníh, namaľovaných výkresov a vymodelovaných pandrlákov ...  Spomínam na tieto bezstarostné časy rada ... Aj dnes som myšlienkami blúdila v minulosti ...   A ešte som urobila zopár aktuálnych fotiek z našej záhrady ... :)
A popoludni som začala oberať ríbezle ... urodilo sa ich tento rok veru dosť ... ale o tom až zajtra ...

Prajem všetkým deťom a pani učiteľkám, učiteľom krásne prázdniny ...  Aby oddýchnutí a v plnom zdraví mohli v septembri opäť naskočiť do toho kolotoča ...  :)

Majte sa dobre ... vaša Laura ♥

8 komentárov:

  1. Lauro, také jsem si zavzpomínala na mladé časy .. já jsem cítila atmosféru prázdnin i ve vyšším věku... všechno jinak vonělo, taková prázdninová pohoda ve mně, i když jsem chodila do práce .. je to zvláštní už to necítím … asi proto, že se silnice kolem nás stala děsně rušnou. Hezky si všechno nafotila … bodláky jsou kouzelné. Já jsem včera trhala makovice z velkých máků do vázy. Připravuji se na obilí taky do vázy. Nedaleko je oves, ten se mi moc líbí.
    Měj se krásně. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lauri, krásné vzpomínání na prázdniny, myslím, že všude to bylo podobné. Mám ráda tenhle prázdninový čas, kdy se nic a nikam nemusí... tedy aspoň děti :o).
    Tak ať jsou ty rána, ale i dny co nejdelší...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Laury, všichni asi vzpomínáme na prázdniny stejně. Milovala jsem je jako dítě i jako matka. To možná ještě víc, páč i mně skončily starosti se školou. Měj se krásně.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Prâzdniny,rovnâ se moře vzpomínek...Ila

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Také moc ráda vzpomínám na svoje prázdniny. Ty dospělé už nemají takové kouzlo, protože jsou stejně většinou, kromě dvou týdnů dovolené, pracovní.
    Henrieta

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nějak rychle ten školní rok utekl. Jsou zase prázdniny. A já vím, že už nikdy nebudu mít v sobě ten krásný pocit, že mám dva měsíce volna před sebou. :-)
    Ale i tak vnímám, že ty prázdniny jsou, protože je prostě léto.
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak, tak, boli to krásne letá! Naše, lebo tie dnešné deti ich majú už iné, majú iné hodnoty.
    Ja si viem predstaviť cestu na kupko popri vysokom obilí, ktoré je tiež už dnes malé :-)
    a s našimi deťmi to bola občas drina, ale vždy odmenená radosťou :-)
    Krásne kvietky!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ďakujem všetkým za vaše pekné slovká, rada som si ich prečítala ... Pozdravujem ... L.

    OdpovedaťOdstrániť