pondelok 11. júna 2018

162/365

Dnes naozaj rýchly obed ... hotový do pol hodiny ...
Zemiakové placky ...  tenké. chrumkavé ... pochutili sme si ...  :)


Kto náááááhodou nevie ako na ne :

Ošúpala som  5 - 6 väčších zemiakov,  nastrúhala som ich na jemnom slzičkovom strúhadle, pridala som vajíčko, prelisovaný cesnak,  cibuľu, soľ, čierne korenie, veľa majoránky a razcu.  Zahustila som  dvoma kopcovými polievkovými lyžicami hladkej múky, Zmes som dobre zamiešala a do chrumkava vysmažila na oleji ...


Ak si placky urobíte, prajem dobrú chuť ...
vaša Laura ♥

9 komentárov:

  1. Laury, bramboráky jsem dělala nedávno. Máme je rádi a je to rychlé. Měj pěkné dny.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiez sme ich davno nemali, tal boli vzacne... Marti, prajem pekny utorok... L.

      Odstrániť
  2. Bramboráky, mňam, ty bych si dala hned.....Jinak u nás, na plzeňsku se jim říká vošouchy :)
    Lauri, měj se krásně, Petra

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lauri,
    skús ich vysmažiť na masti, budú lepšie a aj menej mastné :-)
    Mám ich rada aj plnené s mäsom alebo pečienkou...
    Pekný deň,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Bramboráky jsou tady u nás v Podkrkonoší oblíbené. Dělají se velké i menší. Já jsem si zvykla dělat je na lívanečníku.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Lauro, děsně se mi sbíhají sliny. Ještě kysané zelí a pivečko - to je úžas. Chtěla jsem ti napsat jak jim říkáme a Petra mi předběhla.
    Měj se fajn. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ďakujem vám všetkým za vaše milé komentfy ... tie české mi stále viac a viac rozširujú obzory ... :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Urobila si mi chute, musím si urobiť!
    Aj ja, ako Aďka, robím na masti, najlepšie husacej. A strúham na hrubšom strúhadle, na také rezančeky.
    Lauri, len mne to netrvá pol hodinky, ale viac :-(

    OdpovedaťOdstrániť