piatok 6. apríla 2018

96/365

O čom dnes napísať ... niekedy aj mne dôjde  inšpirácia ... Takže aspoň jeden pohľad spoza okna ...  :)
Povyberala som z pivnice vlaňajšie muškáty, no poviem vám, nič moc ... vyrastené pahýle, ktoré po odstránení suchých listov ostali holé  ... ale veď oni obrastú, len ich musím začať hnojiť ... Tieto ostanú na oknách dielničky ... Na dome vysádzam vždy nové truhlíky ...
Ale čo ma veľmi prekvapilo, bol muškát, ktorý som v jeseni vybrala z kvetináča, striasla som z koreňov zeminu, zabalila do novín a strčila do papierovej krabice.  Bol veľký a mal krásne zdravé listy ...   Až dnes som krabicu otvorila a muškát zasadila ... Na to, že vôbec nebol poliaty a mal tam úplnú tmu, vyzerá dobre ... Akurát som obtrhala suché listy ...
Už pár dní ma pobolieva koleno ... Mám na ňom, či v ňom (?) artrózu ... Kúpila som si naň mazanie, gel proti zápalu a bolesti ... Ale pomáham si aj babským liečivom ...  Prikladám si listy bielej kapusty, ktoré najskôr naklepem obyčajným tĺčikom na mäso ...  Koleno odpuchlo a bolí už menej ... a teraz dilema ... čo mi pomohlo ?   :))
Ešte zďaleka nie je koleno v poriadku ... a bolí hlavne ráno, kým sa rozhýbem ...
Tiež sa liečite najskôr babskými radami  a až keď nepomôžu navštívite lekára ?  
Tak takýto som mala deň ...
Vaša Laura  ♥

6 komentárov:

  1. Lauri, okno krásne - zlatý dážď mám rada!
    Do muškátov sa nerozumiem :-)
    Ale to koleno, to je horšie. Ja teda som za tú kapustu, babské lieky sú overené. Mne sa zas pohoršili kríže. A k lekárovi, to vieš, že ja len s dlhou, aj niekoľko týždňovou prípravou, radšej sa trápim.
    Tak nech koleno poľaví!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Laury, hlavně, že se ti ulevilo. Proč já si nedám do vázy zlatý déšť :-) Inspirovala si mě. Jdu na to. Měj se krásně a ať nic nebolí.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zlatý déšť u nás ještě nekvete. Vše trvá tady déle. Ale jaro je tady a každým dnem je to na zahrádce jinačí.
    Na babské rady občas dám. Svým způsobem věřím tomu, co čas ověřil. Ale někdy je to opravdu o tom : babo, raď. Takže potom lékař.
    Tak ať bolest poleví co nejdříve.
    Měj klidný sluníčkový víkend!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Lauri,
    prajem Ti, aby koleno bolelo čoraz menej...občas dám i ja na babské recepty :-)
    Som zvedaví na Tvoje zazimované muškáty, ako sa im bude v lete dariť, ja každý rok kupujem nové, nemám ich kde zazimovať.
    Pekný víkend, pá
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Lauro, také máme staré muškáty. Ostříhala jsem je a některé přesadila. Už se zelenají a jeden má červený kvítek. O koleni mi ani nepovídej. Také mi zlobí, zatím to řeším taky babskými radami. Jsem jako Danielka, trvá mi hodně dlouho než dorazím k lékaři. Občas kupuji vepř. nožičky a dělám sulc.
    Tak ať ti koleno nezlobí. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Lauri, treba vyskúšať aj "babské" rady, niekedy pomôžu ale samozrejme len niekedy:)...doktorov ani ja veru nemusím a trvá dlho kým ich vyhľadám... muškáty mám aj ja veľmi biedne, vyhodila som 5 obyčajných, ťahavé tiež neprezimovali musela som nové objednať ako už asi štvrtý rok, nikdy som nemala problém, veď sa im už venujem viac ako 30 rokov, posledné roky sa mi nedarí... Maj sa dobre a nech bolesť odíde.

    OdpovedaťOdstrániť