pondelok 30. apríla 2018

120/365

Posledný aprílový deň sa u nás tradične stavajú máje ...  Tak ako sa patrí ...  Nechýbajú devy v krojoch, mládenci, ktorí tie stromiská nosia,  speváčky, ľudovka a samozrejme hasiči, ktorí máje stavajú ... aby sa zachovala bezpečnosť ...   :)

Dnes som nefotila ...  ani nos som z domu nevystrčila ...  Ležala som v horúčke, pila čaj a potila som sa.   Okrem bolesti kĺbov a svalov mi ale nič nie je ... že by chrípka ?  Celú zimu nič a teraz, keď je vonku krásne ... toto ...
Prajem vám pekné dni a nech sa vám všetky neduhy vyhýbajú ...
Vaša Laura ♥

4 komentáre:

  1. Lauri,
    prajem skoré uzdravenie!
    Stavanie májov je milá tradícia, my sme dnes skončili dokonca na dvoch, keď sme sa vracali z túry...
    Maj sa, pá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Laury, ať je ti brzy líp. I u nás se staví máje, ale taky jsem nebyla.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moc Ti přeji, aby ses co nejdříve uzdravila. Hlavně to pořádně vylež. Moje mamka říkávala - jaro je krásné, ale zrádné :-). Zvyk stavět máje patří i k nám do Čech. Ale abych pravdu řekla, tak jsem stavění máje nezažila a že už nějaký ten rok po světě chodím. Zvyk pálení čarodějnic ten se tedy drží stále.Včera byly ohně na několika místech v našem malém městečku a jeho okolí.
    Klidný den, Lauri!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Přeji brzký návrat zdraví.Ať je to jen na chvilku, aby tělo nabralo sílu, abyste tu májovou krásu mohla pořádně zažít...Posílám moc pozdravů a energii pro zahnání bacilů.

    OdpovedaťOdstrániť