nedeľa 29. apríla 2018

119/365

Boli sme celý víkend na chate ... prvý krát v tomto roku aj cez noc  ...
V pondelok bude spln,  dnes večer sme obdivovali východ mesiaca spoza stromov, obrovský, guľatý a krásne osvetlený.  Sledovali sme ho s celkom slušným ďalekohľadom, takže zážitok to bol veľký ... :)
Iste viete, že nočná obloha sa najlepšie sleduje v prírode, kde nie je svetelný smog ... Pozorovali sme tisíce hviezd nad hlavou, ale len do chvíle, kým nevyšiel mesiac.
Ten osvietil oblohu a všetko naokolo, hviezdy zmizli ...

Ja nemám objektív, ktorým by som zvečnila tú krásu, preto som si obrázok požičala z netu.   Robím to celkom výnimočne, ale moje fotky nestáli za nič.
Prajem vám krásny a horúci týždeň ...
Vaša Laura ♥






4 komentáre:

  1. Lauro, pozorovat měsíc to je nádhera.. ráda se dívám nahoru ať už přes den nebo za tmy... jsme 7 km od města i tak je obloha částečně osvětlená .. na chatě to bylo také nejkrásnější...
    Hezké dny Lauro. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ano, včera byl krásný kulatý měsíc!
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Laury, já jsem včera večer také fotila měsíc. Mám na facebooku, ale nepozorovala jsem dalekohledem, jen pouhým okem. Měj pěkný den.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Akurát som sa pozerala na krásny mesiac, najskôr len svetlo spoza Choča a prevalujúce mraky, teraz už krásny guľa! Tiež som obdivovateľ oblohy v každom čase :-)
    Chata pre zmenu, to nepoznám, nemáme ju, ale na dedine to mám skoro ako stále na chate :-)

    OdpovedaťOdstrániť