streda, 6. augusta 2014

Pikantná kuracina s cuketou

Väčšinou používam kuracie prsia, ale môžete urobiť toto jedlo aj z vykostených stehien ...  Spolu s cuketou nám vznikne lahký letný obed, ktorý určite nezaťaží vašu peňaženku, ani žalúdok ...


Pre dve osoby budeme potrebovať :

200-250 g kuracích pŕs
1 menšiu cuketu
cibuľu
chili papričku
1/2 syra v čerievku (karička,bambino)
soľ, korenie
olej

Kuracie prsia nakrájame na slížiky.  Cibuľu (na kocky) zapeníme na 2 PL oleja do sklovita, pridáme k nej na drobno nakrájanú chili papričku.  Po troške pridávame nakrájané mäso, vždy pred pridaním ďalšieho ho necháme zbelieť.  Prečo po troške? Aby nepustilo šťavu ... prestalo by sa opekať a už by sa len dusilo.
Keď je kuracina orestovaná, hodíme do panvice pokrájanú cuketu, posolíme, pokoreníme a chvíľu spolu podusíme.  Chceme, aby cuketa ostala chrumkavá.
Nakoniec všetko podlejeme troškou vody a vytlačíme do nej polovicu čerievkového syra. Necháme ho dokonale rozpustiť.
Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára