utorok, 12. augusta 2014

Kysnutý cibuľový koláč

Tento koláč je výborný, šťavnatý, vhodný ako príloha ku kyslým polievkam  ...  Kynuté cesto si môžete urobiť podľa svojho osvedčeného receptu (z 300g múky).  A ak ho upečiete na grilovačku, určite sa minie ako prvý ...


Budeme potrebovať:
300 g  hladkej múky
200 - 250 ml  vlažného mlieka
1 vajce
2 PL oleja
1 KL  soli
1 KL  cukru
20g droždia

na plnku:
4 - 6 kusov cibule
100 g   údenej prerastenej slaninky
3 vajcia
1 kyslú smotanu
soľ, korenie podľa chuti
100 g eidamu na posypanie

Z uvedených surovín zamiesime vláčne cesto a prikryté ho necháme vykysnúť.
Cibuľu nakrájame na mesiačiky a porestujeme na troche oleja
Keď začne chytať farbu, pridáme na kúsky nakrájanú slaninu a do chrumkava ju upečieme spolu s cibuľou.
Vymiešame celé vajcia s kyslou smotanou, osolíme, okoreníme čiernym mletým korením.
 Vaječnú zmes vlejeme k cibuli a  slaninke.
 Cesto sa nám pekne zdvihlo.
Rukou ho roztiahneme na vymastený plech. Od kraja ku kraju ....  
 Na cesto vylejeme plnku a posypeme strúhaným syrom.
 V teplej rúre upečieme.  180 stup.  35 - 40 minút.  
plech  cca  38/30 cm

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára