streda, 13. augusta 2014

Malý, ale môj ....

Tiež som prepadla kváskovému pečeniu a toto je dnešný výsledok ... 


Piekla som chlieb tretí krát a konečne má tvar chleba ... :))))) Je výborný, miesila som báááj očko ... žitný kvások, chlebová múka, voda, razca, soľ ... Nabudúce budem postupovať presne podľa receptu ... nech má aj veľkosť ako poriadny peceň.


Jedli sme ho len mierke pokvapkaný olivovým olejom, k tomu rajčinky, paprika ....  

8 komentárov:

  1. Vyzerá úžasne.......ty už upečieš aj chleba.....klobúk dole....fakt :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ale len sem - tam ...
      keď ja furt musím dačo vymýšľať ... :))))))) do roboty nechodím, tak si ju nachádzam doma .... :)))))))

      Odstrániť
  2. ja pečiem chlieb už niekoľko rokov, ale nikdy nevyzeral takto dokonale, hneď by som si dala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tento kysol v ošátke ktorú mám priamo z pekárne ... preto chlebík vyzerá profi ... :))))))
      ďakujem za návštevu ... :)

      Odstrániť
  3. Kváskový jsem ještě nedělala, nějak nemám odvahu ten kvásek vyrábět :-)))
    Ale vede u nás nehnětený. O půlnoci zadělám, v poledne upeču, a je akorát na večeři:-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten chlebík bez miesenia robievam aj ja ... je to jednoduché, človek sa nenarobí a výsledok je skvelý ... tento kváskový má však celkom inú chuť ... S kváskom som sa naučila robiť na nete ... prezrela som si kopu videí o zakladaní a vedení kvásku ... a postupne sa to učím ... môj kvások má asi mesiac a darí sa mu ... :)

      Odstrániť
  4. Ten chlebík je fantastickýýýýý!!! Škoda, že tu nie je receptík s postupom. Ja som chlebová začiatočníčka, ale strašne ma to baví. Občas niečo zbabrem, občas sa zadarí... S kváskom som začala po Veľkej Noci, kedy som si ho založila. Tak je taky asi 5 mesačný. Kvások som dávala do chlebov, pečiva, ale pridávala som vždy aj trocha droždia, lebo som sa bála, že to poriadne nenakysne. Až teraz v poslednej dobe som začalaa len so samotným kváskom. No ošatkový som nerobila ešte... jednak ani ošatku a akosi som v domnení, že ošatkové pečenie je už profícke :-) Teším sa na váš ďalší a dúfam, že bude aj s rceptom :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nigina ... ďakujem za návštevu a pekné komentáre ... Tak väčšia začiatočníčka v kváskovaní som asi ja ... :)))) Môj kvások má mesiac a snažím sa oň vzorne starať, aby sa mu darilo ... a bolo z neho také krásne pečivo, aké máš ty ( prosím, tikajme si ... ) Pravidelne sa chodím kochať a inšpirovať k tebe na blog ... Pečivo som ešte z kvásku nerobila ... A že tu na chlebík nemám recept? je robený od oka podľa akéhosi videa ... Domrozkysnutého kvásku som naliala vlažnú vodu, pridala soľ, razcu a toľko vlažnej vody, aby vzniklo primerane husté cesto ... Potom už len kysnutie (5 hodín v ošatke ) a rýchlo upiecť ... Ošatky mám od nás z pekárne ... bola som si vyžobroniť také vyradené ... Opravila som ich špagátikom a slúžia ... Jedna obálna, jedna okrúhla ... nabudúce dám chlebík aj s receptom z nej ... :)

      Odstrániť