Túto polievku milujem ... robievam ju so smotanou a dnes som ju ešte obohatila o pošírované vajce. Získala som tak plnohodnotný, sýty obed ... ako za čias starých materí ... hi hi
Budeme potrebovať :
fazuľové mladé struky, najlepšie žlté
2-3 zemiaky
soľ
na zásmažku:
olej, hladkú múku
smotanu na varenie
cukor a ocot na dochutenie
kôpor
vajce na pošírovanie
Do osolenej vody (cca1,5 litra) som dala variť nakrájané struky a zemiaky na kocočky. Keď mi fazuľka a zemiaky zmäkli, zahustila som polievku zásmažkou ... Na oleji osmažiť 1 PL hladkej múky a zaliať celou smotanou na varenie (0,5 litra). Polievočku som nechala prejsť varom, dochutila lyžicou cukru a dvoma lyžicami octu. Nasekala som kôpor a urobila pošírované vajce.
A potom sme si už len pochutnávali ...
Leto je také úžasné ... užívajte si ho ...
vaša Laura ♥ ...
Staré dobré recepty! To boli jedlá na jednotku:-) Krásne si to nafotila, až sliny tečú a oku fotky lahodia :-) Mňam
OdpovedaťOdstrániťPrajem Ti krásny víkend♥
Laury, máš to krásně nafocené, ale já bych polévku nejedla. Tuhle já nemusím. Měj se krásně.
OdpovedaťOdstrániťLauro, díky za recept. Zítra bude polévka k obědu ( jen fazolky budou zelené). M.
OdpovedaťOdstrániťLaurinka, prešla som všetko, čo som zameškala a poviem ti, si skvelá kuchárka a fotografka a už budeš aj pre mňa aj skvelý kosec :-)
OdpovedaťOdstrániťAle človek sa nenazdá a musí robiť to, čo sa mu ani nesnívalo. Mám to v priamom prenose :-)
Páááá