Budeme potrebovať :
250 g studeného masla, alebo Hery
2 hrnčeky hladkej múky
1/2 hrnčeka krupicového cukru
stipka soli
Na kokosový puding :
500 ml kokosového mlieka
6 veľkých žĺtkov
1/2 hrnčeka krupicového cukru
1/4 hrnčeka maizeny (kukuričný škrob)
1 vanilkový lusk
na dokončenie:
500 g čerstvých jahôd
2 PL jahodového džemu
Predhrejeme rúru na 180 stupňov, veľkú koláčovú formu vymažeme maslom a vysypeme hr, múkou.
V nádobe kuchynského robotu premixujeme spoločne hladkú múku, cukor a soľ, pridáme studené maslo a mixujeme, dokiaľ sa nevytvorí drobenka. Pripravenú zmes natlačíme do koláčovej formy aj na dno, aj na boky. Vložíme do rúry a pečieme cca 20 minút dozlatava ... Necháme vychladnúť ...
Na puding v rajničke zohrejeme kokosové mlieko, žĺtky. cukor a kukuričný škrob. Pridáme vanilkový lusk aj dreň z neho. Na miernom ohni privedieme k varu a pomaly varíme, kým puding nezhustne. Ešte teplý ho natrieme na korpus a necháme vychladnúť. Aby sa nevytvorila kôrka, prikryjeme puding fóliou. . Po vychladnutí na povrch uložíme jahody, ktoré potrieme rozriedeným džemom. Budú sa pekne lesknúť. Dáme spolu stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny.
Ak nemate kokosove mlieko, uvarte klasicky kokosovy puding v pol litri mlieka s dvoma lyzicami cukru, na odlahcenie zriedte bielym jogurtom alebo kyslou smotanou.
Majte krasne letne dni, vasa Laura ❤
Laury, krásný koláč, vypadá skoro jako dort. Měj se krásně.
OdpovedaťOdstrániťLauri, koláč vypadá mňamózně :-) Měj se krásně. Pavla
OdpovedaťOdstrániťV jednoduchosti je krása a gastronomická genialita, tyhle chutě, když se propojí.... píšu si, protože určitě využiji. :-)
OdpovedaťOdstrániť