štvrtok 28. marca 2019

Kuracie prsia plnené bryndzou

Keď som na tento recept narazila, zaujímala ma chuť  kombinácie kuracieho mäsa a bryndze ... Všetci skonštatovali, že môže byť ...   Jedlo bolo rýchlo hotové a veľmi chutné ... možno inšpirujem aj vás ...


na 5 porcií so potrebovala :

5 kuracích pŕs
250 g  bryndze
zväzok pažítky, alebo medvedieho cesnaku
100 g na tenučko nakrájanej schwarzlandskej šunky
soľ, mleté čierne korenie
olej na opečenie mäsa
maslo na zjemnenie chuti
trochu citrónovej šťavy

Najskôr som si pripravila plnku z bryndze a pažítky ... spolu som to zmiešala v miske. Šlo mi to trochu ťažko, tak som pridala máličko jogurtu. Dostala som vláčnu plnku.
Každý kúsok pŕs som nakrojila tak, aby som vytvorila čo najväčší "rezeň" . Ten som potom jemne naklepala pod fóliou, posolola, pokorenila.  Na každý kúsok som položila 1-2 plátky šunky, alebo slaniny  a bryndzovú plnku.  

To som nestihla odfotiť, mala som zapatlané ruky ...  :)
Každý kúsok som napevno zvinula.
... a v panvici, ktorá môže ísť aj do rúry som prsia opekala zo všetkých strán do červena.
Podliala som to  trochou vody, aby sa mäso v rúre veľmi nevysušilo a  dala som to zapekať do rúry rozohriatej na 200 stupňov na 10 minút.
Po uplynutí času som na každý kúsok položila plátok masla a zastrekla citrónovou šťavou.
Maslo s citrónom krásne zjemní šťavu.

A potom už len podávame.  Prílohou môžu byť zemiaková kaša s jarnou cibuľkou, ja som podávala s ryžou a kúskom vareného batátu. 

Ak sa necháte inšpirovať a plnenú kuracinu si urobíte, prajem dobrú chuť ...

vaša Laura ♥


8 komentárov:

  1. Lauri, zvláštna kombinácia, ale určite stojí za vyskúšanie. Ukladám recept.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano zvláštna, preto som bola na ňu zvedavá ... Chutilo nám ... Jemnú chuť mäsa ozvláštnila príjemne slaná bryndza s paažítkou ... :) Janka prajem pekný zvyšok večera ... L.

      Odstrániť
  2. Lauro, určitě vyzkouším. Bude to zajímavá chuť. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyzkouším a to hned tento víkend!
    Hezký den, Lauri!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Laury, já bych si to dala hned. Ale u nás bryndzu miluju jen já. Ale jinak plním podobně jakýmikoliv náplněmi. Měj pěkný pátek.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Lauri,
    určite to bola výborná kombinácia. Rada časom vyskúšam, momentálne nejeme doma mäso (zo zdravotných dôvodov) ale snáď časom budeme :-)
    Pekný deň!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Lauro, vypadá to skvěle a věřím, že to i skvěle chutnalo.
    Přeji hezký víkend. D.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Hmmmm, to vypadá moc lákavě. Určitě to byla dobrota!
    Měj prima dny, Petra

    OdpovedaťOdstrániť