piatok 7. septembra 2018

250/365 Banícky jarmok

Dnes  sa v Prievidzi začal  Banícky jarmok.  Koná sa každoročne na začiatku septembra, trvá tri dni a sprevádzajú ho mnohé  kultúrne i športové akcie.  Má dlhoročnú tradíciu ...  Stánky sú rozostavané po  stranách veľmi dlhej ulice s jednosmerkami ... Po oboch stranách ...


Tak som sa bola  dopoludnia po jarmoku prejsť aj ja ... Tovar, ako na každom jarmoku ...  Mne sa najviac páčia stánky s drevom, s prútím, kamienkami a keramikou  ...

Tieto medovníky ma dostali ... boli veľmi pekné ...
Postavička, ktorá robila radosť hlavne deťom ...
Burčiak samozrejme na takýchto akciách nesmie chýbať ...   Bolo ešte len ráno, jeho čas prišiel najmä pred večerom ... :)))
Nefotila som stánky s handrami, aj keď ich je už pomenej ... Zato občerstvenie  tvorilo hádam polovicu všetkých šiatrov ...  Klobásky, pečienky, grilované špeciality ... syry, sladkosti, ovocie,  proste na čo si spomeniete ... A keď  zákazníkom  vysmädne  ... veď to všetci poznáme ...  :)
Boli sme u  Katky až do večera ...  býva hneď vedľa diania ...   Na ulici sa s blížiacim večerom hluk stupňoval ...  O  štvrtej začal na neďalekom námestí oficiálny program a potom už hudba, spev, tanec až do rána ... Dnes v noci obyvatelia sídliska veľa nenaspia. 
Pohľad z balkóna od Katky :

A zajtra všetko pokračuje ...  Prajem pekný a slnečný víkend ...  vaša Laura ♥



4 komentáre:

  1. U stánků s výrobky ze dřeva a u stánků s keramikou bych se určitě zastavila a i třeba si něco zakoupila :-).
    Je dobře,že se tato tradice stále udržuje.
    Hezký den, Lauri!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Laury, i já mám ráda výrobky ze dřeva a keramiky. Krásně jsi nafotila. Měj pěknou sobotu.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lauri, presne pri rovnakých stánkoch sa zastavujem aj ja, handry ma vôbec nezaujímajú a myslím si, že to tam ani nepatria. Výnimkou sú tie, čo sú vyrobené samotnou predávajúcou, ale tých je ako šafránu. Ale jarmok si nenechám újsť, atmosféru milujem :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Lauro, ráda chodím na trhy a vždy si z nich něco přinesu. Ty dřevěné mísy jsou nádherné. Přeji krásnou neděli. D.

    OdpovedaťOdstrániť