pondelok 3. septembra 2018

246/365 Fazuľa

No ... včera som tu mala tortu,  bola výborná ... a dnes fazuľa ... ale veď aj tá je dobrá ... nie?


Vypestovala som a dnes som ju vylúskala ...   Máme radi túto strakatú ... je dobrá na kyslo, aj na sladko ... Teda, nie že by polievka z nej bola sladká ... vlastne, TU   mám na ňu recept.


Fazuľa i strukoviny vo všeobecnosti sú významným zdrojom bielkovín, majú ich najviac spomedzi všetkých rastlinných potravín. Sú tak aj vhodnou alternatívou mäsa.  A obsahujú veľmi málo tuku
Preto by určite nemali chýbať v našom jedálničku ...

A že fazuľa nadúva ?   Nezabudnite vždy vodu, v ktorej bola  namočená vyliať. Potom zalejte vodou tak, aby siahala zhruba 3 a 5 cm nad fazuľu a uvarte.

Ďakujem za nakuknutie a prípadné komenty ... vaša Laura ♥


4 komentáre:

  1. Občas dělám fazolovou polévky, ale i fazole s uzeným masem.
    Z dětství mám zafixovanou fazolovou polévku, kterou dělala mamka. Byla moc dobrá.
    Měj se hezky, Lauri!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fazole, zelené fazolky, hrách, čočku.... prostě luštěniny máme doma rádi :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Laury, já téměř fazole nedělám, ale máš to nádherně nafoceno. Fazole je nádherná. Měj pěkný den.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja milujem fazuľu, hlavne tú "mäsitú", ale nevarím ju často, muž ju častejšie nezje, len raz za štvrťrok. Občas si uvarím len tak pre seba, ak jemu niečo zostane v chladničke :-)

    OdpovedaťOdstrániť