Budeme potrebovať pre 6 osôb:
1 pór
480 g vareného cíceru
4 PL olivového oleja
rozmarín čerstvý, alebo sušený
3 strúčky cesnaku
2 PL citrónovej šťavy
soľ, mleté čierne korenie
ja som robila nátierku z polovičnej dávky, len pre seba ... mäsožravec ju dopredu zavrhol ... jeho chyba ... :))))
Použila som skoro celú fľašu sterilizovaného vareného cíceru z Lidla. Je veľmi dobrý, len potom so soľou opatrne, treba nátierku najskôr ochutnať. Ak máme cícer suchý, najskôr ho uvaríme podľa návodu na obale. (namáčať 8-12 hodín a potom 1 hodinu variť)
Pór som nakrájala na drobno a popražila som ho na olivovom oleji. Keď zozlatol, pridala som cícer, nasekaný rozmarín, pretlačený cesnak a chvíľu som to spolu restovala.
Zmes som dala do mixéra a mixovala skoro do hladka. Nakoniec som nátierku ochutila štipkou soli, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou ...
Prajem vám dobrú chuť ...
Viac o osožnosti cíceru si môžete prečítať TU .
Vaša Laura ♥
Cícer nám celkom chutí, tak určite vyskúšam, diki za recept.
OdpovedaťOdstrániťEmily
Emili, teší ma to ... :) L.
OdstrániťLauri, nemám doma pór, cícer v konzerve, ale idem na to, i keď len z aktuálnych zásob, niečo vymyslím :-)
OdpovedaťOdstrániťA nerob si nič z mäsožravca, ten môj je taký istý :-)
Pá
Danka, chlapi už iní nebudú ... Najlepší zákusok pre nich je veľký rezeň ... aj keď ten môj je dosť na sladké ... :))) L.
OdstrániťA ten môj totálne na sladké, ešte viac, ako na mäso a pritom štíhly, ja keby som pojedla to čo on, dom mi nestačí :-(
Odstrániť