Tieto požiadavky dokonale spĺňa práve hruškový koláč s vôňou karamelu a sladkých hrušiek ...
Na plech 25x35 cm budeme potrebovať:
2 dl hrnček trstinového cukru
2 veľké lyžice medu (nemusí byť, pridajte trochu viac cukru)
50 g zmäknutého masla
4 pevné hrušky ošúpané, prepolené, očistené
50 g vylúpaných a nasekaných pistácií
na cesto :
4 vajcia
100 g kryštálového cukru
100 g zmäknutého masla
150 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
50 g kakaa
1 PL perníkového korenia
mlieko podľa potreby
Najskôr som pripravila karamelový základ. Na panvici som nechala opatrne rozpustiť cukor, pridala som med a maslo, všetko som rozmiešala do hladkej masy. Tú som potom vyliala na dno plechu a roztrela po celej ploche. Hrušky som reznou plochou rozložila na karamelový základ a medzery som posypala sekanými pistáciami.
Rúru som rozohriala na 180 stupňov.
Vajcia, maslo a cukor som vyšľahala do bielej peny, po častiach som zašľahala múku s práškom do pečiva, kakaom a korením. Ak sa vám cesto zdá príliš tuhé, pridajte mlieko.
Cesto som potom vyliala medzi hrušky a dala piecť cca na 30 minút.
Ešte teplý koláč som preklopila na väčší plech, (môžete použiť aj tácku) a zvyšný karamel som z pôvodného plechu zoškriabala a potrela ním hrušky.
A to je všetko ... Už len nechať vychladnúť, nakrájať a podávať ... :)
Viac receptov na koláče s hruškami mám TU
Vaša Laura ♥
Lauro, ten teda vypadá nádherně a asi i skvostně chutná. Hezký víkend.
OdpovedaťOdstrániťParádna mlsôtka to je! Lauri, podkušuješ :-)
OdpovedaťOdstrániťMy sme dnes mali po jednom veterníku :-)
Pá
Herkullisen näköinen, varmasti hyvää ♥
OdpovedaťOdstrániť