Vyskúšajte boloňskú klasiku s menším množstvom mäsa a naopak, s väčším množstvom zeleniny.
Vaša rodina sa naje zdravšie a rozdiel ani nezbadá ... Sú naozaj veľmi dobré ...
Pre 4 osoby budeme potrebovať :
3 PL olivového oleja
1 väčšiu cibuľu nakrájanú na drobno
3 mrkvy tiež nadrobno nakrájané
2 stopky stonkového zeleru
2 stredné cukety nakrájané na kocky
4 strúčky cesnaku roztlačené
250 g mletého mäsa - najlepšie zmes bravčové a hovädzie
1 malý rajčinový pretlak
4 váčšie rajčiny olúpané a nakrájané na drobno
- alebo 400g konzerva lúpaných rajčín
150 g mrazeného hrášku
400 g cestovín
petržlenová vňať - nasekaná
soľ
V hlbšej panvici pomaly restujeme na oleji cibuľu, mrkvu, zeler, hrášok ...
Po chvíli pridáme cuketu a cesnak a všetko spolu opekáme 8-10 minút domäkka. Ak treba, podlejeme troškou vody. Posolíme.
Zvýšime plameň a pridáme mäso. Opekáme ďalších pár minút a vareškou rozbíjame mäsové hrudky.
Vmiešame pretlak a drvené rajčiny, prázdnu konzervu naplníme vodou a podlejeme ... Varíme asi 20 minút do zhustnutia omáčky.
Cestoviny uvaríme al dente ...
Všetko premiešame, spolu prehrejeme a servírujeme na taniere ...
Vrch posypeme bazalkou, alebo petržlenovou vňaťou ...
Tak čo ? Dostali ste na boloňské špagety chuť ? :) Ak áno, prajem dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥
Menovky
- 365 (460)
- ačokča (1)
- Bábovka (3)
- Baklažán (5)
- Bezmäsité (100)
- Bratislava (8)
- Bravčové mäso (31)
- Bublanina výborná (1)
- Bylinky (3)
- Bytový textil (4)
- Cestoviny (14)
- cuketové (19)
- Cuketový koláč (4)
- Čaj (3)
- Čarovanie s mliekom (10)
- Dezerty (15)
- Divina (1)
- Do 30 minút (52)
- drobné zamyslenia (41)
- Fašiangy (4)
- foto rady (3)
- Foto vášeň (87)
- Handmade (72)
- hovädzie mäso (1)
- Hruškové koláče (5)
- Huby (9)
- chatárčenie (4)
- Chlebové (9)
- Chuťovky (52)
- Jablkové koláče (12)
- Jahodové zákusky a koláče (2)
- Jedlá s ovocím (6)
- jutové košíky (2)
- kačacie mäso (1)
- Karamel (4)
- kaše (2)
- Koláče s rebarborou (6)
- králik (2)
- kuracie mäso (17)
- Kysnuté cesto (23)
- Lístkové cesto (5)
- Medecínky (11)
- Medvedí cesnak (5)
- morčacie mäso (1)
- Mrkvové sladkosti (4)
- múčne jedlá (11)
- Nápoje (13)
- Nátierky (15)
- Návody (9)
- Nepečené sladkosti (6)
- O všeličom (68)
- Obilniny (5)
- Patchwork (3)
- Pohánka. (6)
- Polievky (18)
- Prílohy (24)
- Príroda (1)
- Raňajky (11)
- Rezy (11)
- Rolády (3)
- Ryby (10)
- s cuketou (4)
- Sladké pečenie (40)
- Slané pečenie (32)
- Snehové vločky (5)
- Strukoviny (14)
- Sushi (2)
- Syry (12)
- Šaláty (16)
- Šľahačkové zákusky (16)
- Tašky (3)
- Torty (6)
- Tvaroh (19)
- Tvarohové koláče (16)
- vajcia (2)
- Vianoce (14)
- Vianočné pečenie (12)
- Zákusky s banánom (6)
- Zákusky s kávou (3)
- Zapekané (18)
- Zaváranie (19)
- Zázvor (2)
- Zeleninové (49)
- Zvyky a obyčaje (17)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Lauro, špagety jsem už dlouho nedělala, díky za připomenutí. Také dávám víc zeleniny. Měj se krásně.
OdpovedaťOdstrániťAj ja špagety robím veľni zriedka ... ale k boloňskej sa mi žiadali ... ale musia byť talianske ... kvalitné ... Marti, aj ty sa maj ... :)
Odstrániťa to veru platí aj u mňa, špagety nerobievam, ako deti odišli z domu, mala by som ich aspoň občas spraviť a tvoja omáčka vyzerá veľmi chutne a lákavo!
OdpovedaťOdstrániťPá
Danka, ak nerobíš špagety, urob s hoci akou cestovinou ... pochutíš si aj tak ... neviem, ako manžel ... hi hi papa L.
OdstrániťAj ja som robila z polovičnej dávky ... len pre dvoch. aj tak toho bolo dosť ...
Odstrániť