piatok 5. mája 2017

Baroková záhrada na Bratislavskom hrade

Dnes vás zoberiem na prechádzku do Barokovej záhrady, ktorá je súčasťou novo zrekonštruovaného Bratislavského hradu.   Bola som tam prvý krát a bola som očarená ...
Pri rekonštrukcii v  reprezentačných priestoroch paláca sa architekti museli pridŕžať historických predlôh.
Okrem interiéru sa vynovilo aj okolie hradu, najmä baroková záhrada. Spoločné dielo historici, architekti a záhradníci vytvárali opäť podľa pôvodných nákresov. Línie, osy stromov a živé ploty sú takmer na centimeter presne nastavené tak, ako boli v histórii. Je tu vysadených 122 strieborných líp, asi 6000 krušpánov v živých plotoch a teraz na jar budú záhradníci vysádzať až 1500 letničiek.
Poďte so mnou nakuknúť do tohoto krásneho a  pokojného miesta ...

Ešte zopár pohľadov urobených kreatívnym objektívom Lensbaby ...  Majú svoje čaro ... však ?  :)
Vývesná tabuľka
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt baroková záhrada na bratislavskom hradeVýsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt baroková záhrada na bratislavskom hrade
Vizualizácia (zdroj internet)

Okolo hradu hrozne fučalo ... vietor sa krútil okolo hradných múrov a neskutočne strapatil hlavy všetkým návštevníkom.  Tu bol pokoj a ticho ... celkom iný svet ...  Určite sa sem vrátim aj v lete, kedy budú doplnené nateraz prázdne kvetináče po obvode záhrady ... Vraj vlani v nich boli kríčky bobkového listu - vavrínu ...  a vysadené budú letničky ... teším sa ...

Vaša Laura ♥

7 komentárov:

  1. Lauro, úžasné. ..naživo to musí být vskutku nádherná procházka, ale i tahle virtuální byla příjemná, děkuji Ti za sdílení :-)
    Hezký víkend, Jitka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lauro, to je pastva pro oči .. pro zklidnění a pohodu místo jako stvořené .. fotky jsou krásné a ty poslední mají opravdu kouzlo. Už se těším na letní.
    Přeji Vám pohodový víkend. ☼ Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No a toľko sa tejto záhrade venovali média v jej neprospech a mne sa zdá, že je nádherná. A v lete bude teda ešte krajšia. Dochodí si mi vybaviť tú preukážku dôchodcovskú a ísť na jednodňovku do BA :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Lauro, to je krásné. A povedené fotky. Na bratislavském hradě jsem byla strašně dávno. Díky za reportáž. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásná zahrada. V Bratislavě jsem byla asi tak před 4 roky, ale přímo na bratislavském hradě ne. Musí to být krásné procházení .
    Hezký den!
    Hanka z Podkrkonoší

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ďakujem vám všetkým za nakuknutie a milé slovká ... Veľmi ma potešili a vážim si ich ... :)
    Prajem pekné dni ... L.

    OdpovedaťOdstrániť