A práve preto som nikdy nemala chuť, ani odvahu kúpiť túto časť morčacieho mäsa k obedu.
No ale nikdy nehovor nikdy.
A preto, keď som nedávno uvidela dolné morčacie stehná v akcii, povedala som si, že im dám šancu. Pomalým pečením na nižšej teplote a bylinkami sa z nich stal pokrm hodný kráľov ... hi hi
Neuvádzam presné množstvá ...nie je to potrebné ... popustite uzdu svojej fantázii a uvarte si skvelé jedlo ...
Budeme potrebovať :
dolné morčacie stehná
údenú slaninu
1 cibuľu
celú hlávku cesnaku (veľkú)
soľ, razcu
rozmarín a timián
Čas prípravy 3 až 3,5 hodiny. Treba s tým počítať ...
Všimli ste si, že v rozpise nie je olej? Ani netreba ... Slaninku si nakrájajte na kocky ... koľko dáte, toľko bude ... V pekáčiku ju opražte, ona si tuk pustí ... Na výpeku orestujte na mesiačiky nakrájanú cibuľu a nechajte zatiahnúť nasolené stehná. Najskôr som ich prešpikovala pár kúskami údenej slaniny. Posypte razcou, obložte timiánom a rozmarínom, pridajte očistený cesnak. Čím viac, tým lepšie a voňavejšie. :) Podlejte asi 2 dl teplej vody, prikryte pokrievkou, alebo alobalom a dajte do rúry vyhriatej na 150 stupňov, Pečte za občasného polievania 2 hodiny.
Po dvoch hodinách by už mali byť stehná skoro mäkké, zvýšte teplotu rúry na 200 stupňov a odokryté pečte ďalšiu hodinu. Polievajte výpekom, ak treba, tekutinu dopĺňajte. Stehná začnú chytať peknú farbu, a tá vôňa ........
Hotové podávajte so zemiakovou kašou, alebo ryžou a čerstvým šalátom ...
Prajem vám dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥
Lauri,
OdpovedaťOdstrániťtak tento recept vyzerá výborne. Ani ja morčacie mäso nepripravujem často...
Maj sa krásne,
A.
Tiež som dávno nerobila morčacie. Ďakujem za inšpiráciu. Vyzerá veľmi, veľmi lákavo ... a teraz, v čase obeda obzvlášť- pohodové dni ♥
OdpovedaťOdstrániťKrutí stehna občas koupím, přesně když jsou v akci :-) a máme je moc rádi, takže občas je dělám. Lauro, vyzkouším tvůj recept. Díky.
OdpovedaťOdstrániťU nás je morčacie tiež len na Vianoce, pečieme celú morku ...ale tie stehienka sú parádne.
OdpovedaťOdstrániť