pondelok 20. marca 2017

Švédske mäsové guličky

Sú hitom istého švédskeho reťazca ...   A keď som natrafila na recept, nedalo mi nevyskúšať ho ... syn bol najskôr skeptický, že doma pripravené nemôžu chutiť rovnako ako originál, ale nakoniec uznal, že spolu s omáčkou chutia vynikajúco  ...


Budeme potrebovať pre 4 osoby :

400 g  chudšieho mletého bravčového mäsa
1 vajce
1 menšiu cibuľu
85 g  strúhanky
nasekaný kôpor
1 PL olivového oleja + 1 PL masla
2 PL  hladkej múky
400  ml   hovädzieho vývaru
soľ a korenie na dochutenie
brusnicový džem


Mäso zmiešame s vajcom, na drobno pokrájanou cibuľou, strúhankou a kôprom. Dochutíme a vytvarujeme guličky.
Na panvici rozhorúčime olej a guličky v ňom za stáleho obracania pomaly vysmažíme. Keď sú guličky pekné, hnedé, vyberieme ich na tanier, v panvici, vo vypeku rozpustíme maslo a poprášime ho hladkou múkou. 2 minuty ju poriadne miešame.
Potom pomaly zašľaháme vývar a miešame, kým vznikne hustá omáčka.
Nakoniec guličky vložíme do omáčky a prehrejeme ich.
Podávame  najlepšie so zemiakovou kašou posypané kôprom ...
Ja som pri servírovaní trochu zaimprovizovala ... v Ba kôpor nemám a kašu som nestíhala ... No, hlavne že som stíhala fotiť ... hi hi ...

Guličky sa dajú veľmi dobre zmraziť v surovom stave a kedykoľvek použiť ...

Je to jednoduché, vyskúšajte ...
Vaša Laura ♥




4 komentáre:

  1. Řekla bych že budou určitě chutnější než v Ikee!

    NEPLECHA NA PLECHU

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzeraju vyborne...aj my ich mame velmi radi, ale len kupene...zatial som ich nerobila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lauri,
    guličky vyzerajú famózne, aj my ich máme radi :-) Ten kôpor tam nie je veľmi výrazný?
    Pekný deň,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť