Budeme potrebovať :
na korpus:
150 g maslových sušienok
1 PL zomletej zrnkovej kávy
80 g masla
100 g dlhých piškót
2 dl silnej čiernej kávy
na krém :
500 g mascarpone
4 žĺtky
2 PL hladkej múky
150 g práškového cukru
250 ml šľahačkovej smotany (33%)
na dozdobenie :
250 ml šľahačkovej smotany (33%)
kakao na posypanie
Maslové sušienky najemno zomelieme, alebo ich roztlačíme valčekom v miktoténovom vrecku. Pridáme k nim mletú kávu a spolu zmiešame so zmäknutým maslom ... Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Sušienkový základ rovnomerne v tenkej vrstve natlačíme na dno tortovej formy. Na sušienkový základ uložíme tesne vedľa seba piškóty namočené v káve.
Šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vymiešame dohladka mascarpone so žĺtkami, smotanou, múkou a práškovým cukrom.
Plnku vylejeme na korpus. Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C približne 50 minút. Po dopečení necháme koláčik vychladnúť. Potom ho dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny (najlepšie cez noc).
Vychladené, je ohromná pochúťka ...
Prajem vám dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥
Lauri,
OdpovedaťOdstrániťkoláčik vyzerá priam božsky, mám rada spojenie kávy a šľahačky. Žiaľ, teraz si už musím recepty upravovať na bezlepkové, takže nie každý koláčik môžem vyskúšať, čo je škoda...
Pekný deň,
A.
A tento ? Bude sa dať ipraviť ? :)
OdstrániťAďka ... aj tebe prajem pekné dni novembra ... L.
Lauri, vyzera vyborne...na tento receptik mam zalusk aj ja...a po tvojej pochvale mam nan este vacsiu chut :-) Nadherne si to nafotila...
OdpovedaťOdstrániťKatie ... som rada, že som ti pomohla v rozhodovaní ... Určite ho priprav tvojej rodinke ... pa L.
OdstrániťLauro, vypadá fantasticky a určitě i tak chutná !!
OdpovedaťOdstrániťMěj se krásně, papa Jarka
Jarka ... výborný bol ... a voňavýýýýý ...
OdstrániťRajem ti pekné dni ... pa L.