Varila som z tekvice hokkaido polievku ... Pre nás dvoch tak z polovice ... Z druhej polky som upiekla tento výborný a jednoduchý koláč
Budeme potrebovať :
500 g na hrubo nastrúhanej tekvice
4 vajcia
340 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
200 ml oleja
320 g polohrubej múky
1 KL mletá škorica
1 prášok do pečiva
slnečnicové semienka
poleva:
200 g čokolády na varenie
400 g kyslej smotany
Najskôr očistíme a nastrúhame tekvicu. V inej misle vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do hustej peny. Pridáme tekvicu, olej, škoricu a múku s práškom do pečiva. Opatrne, sle dôkladne rozmiešame ... Cesto vylejeme na plech, povrch zarovnáme a posypeme orechmi, alebo slnečnicovým semienkami ,,, Pečieme na 180 stupňov cca 35 minút.
Koláč necháme chladnúť ...
Medzi tým si nad parou rozpustíme čokoládu. Keď je rozpustená odložíme ju z ohňa a zmiešame ju so studenou kyslou smotanou. Plnku navrstvíme na vychladnutý koláč ... Necháme v chlade ...
Prajem vám dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥
Menovky
- 365 (460)
- ačokča (1)
- Bábovka (3)
- Baklažán (5)
- Bezmäsité (100)
- Bratislava (8)
- Bravčové mäso (31)
- Bublanina výborná (1)
- Bylinky (3)
- Bytový textil (4)
- Cestoviny (14)
- cuketové (19)
- Cuketový koláč (4)
- Čaj (3)
- Čarovanie s mliekom (10)
- Dezerty (15)
- Divina (1)
- Do 30 minút (52)
- drobné zamyslenia (41)
- Fašiangy (4)
- foto rady (3)
- Foto vášeň (87)
- Handmade (72)
- hovädzie mäso (1)
- Hruškové koláče (5)
- Huby (9)
- chatárčenie (4)
- Chlebové (9)
- Chuťovky (52)
- Jablkové koláče (12)
- Jahodové zákusky a koláče (2)
- Jedlá s ovocím (6)
- jutové košíky (2)
- kačacie mäso (1)
- Karamel (4)
- kaše (2)
- Koláče s rebarborou (6)
- králik (2)
- kuracie mäso (17)
- Kysnuté cesto (23)
- Lístkové cesto (5)
- Medecínky (11)
- Medvedí cesnak (5)
- morčacie mäso (1)
- Mrkvové sladkosti (4)
- múčne jedlá (11)
- Nápoje (13)
- Nátierky (15)
- Návody (9)
- Nepečené sladkosti (6)
- O všeličom (68)
- Obilniny (5)
- Patchwork (3)
- Pohánka. (6)
- Polievky (18)
- Prílohy (24)
- Príroda (1)
- Raňajky (11)
- Rezy (11)
- Rolády (3)
- Ryby (10)
- s cuketou (4)
- Sladké pečenie (40)
- Slané pečenie (32)
- Snehové vločky (5)
- Strukoviny (14)
- Sushi (2)
- Syry (12)
- Šaláty (16)
- Šľahačkové zákusky (16)
- Tašky (3)
- Torty (6)
- Tvaroh (19)
- Tvarohové koláče (16)
- vajcia (2)
- Vianoce (14)
- Vianočné pečenie (12)
- Zákusky s banánom (6)
- Zákusky s kávou (3)
- Zapekané (18)
- Zaváranie (19)
- Zázvor (2)
- Zeleninové (49)
- Zvyky a obyčaje (17)
Diki Laura za recept, tiež mám túto tekvicu a možno vyskúšam aj tento recept na koláčik.
OdpovedaťOdstrániťEmily
Emili, bude ma tešiť, keď si ho doma upečiete ... ďakujem za návštevu a prajem všetko dobré ... :) L.
OdstrániťAhoj Lauri,
OdpovedaťOdstrániťkoláči vyzerá výborne, tekvice veľmi nemusím, ale v koláčiku mi chutia :-) Vskúšam aj Tvoj, len musím urobiť bezlepkovú verziu.
Prajem Ti pekný deň a úspešný týždeň,
Pá,
A.
Aďka, myslím, že bezlepková verzia bude rovnako dobrá ... Daj pozor, aby tekvica nebola veľmi vodnatá ... najlepšia je hokkaido, alebo maslová butternut ... Aj tebe prajem príjemý týždeň ... :) pa L.
OdstrániťLauri, tiež sa mi urodilo zopár tekviciek hokkaido. Nejako sa vyhýbam tekvicovým koláčom, ani sama neviem prečo.:)
OdpovedaťOdstrániťKrásne si to nafotila, len si na tom pošmáknuť.:) Asi, pravdepodobne vyskúšam. pá. D. :)
Ak ho upečieš, daj vedieť, či vám chutil ... Neviem či poznáš túto polevu s kyslou smotanou ... Ja som ju robila prvý krát a tá kyslosť mi trošilinku vadila ... asi nabudúce urobím s klasickou čokoládovou polevou ... Maj sa faaaajn Danka ... pa L.
OdstrániťLauri, práveže som si toho všimla, že z kyslej smotany. Ma to prekvapilo trochu. Takže radšej klasika. :):)Dik. :) D: :)
OdstrániťFíha, tak tekvicový koláč som ešte nejedla. Vyzerá lákavo. Môže sa použiť aj mrazená nastrúhaná tekvica?
OdpovedaťOdstrániťJanka ... myslím, že mrazená tekvica nie je vhodná do koláča ... pustí vodu a cesto veľmi zredne ... Teraz je sezóna, v obchodoch by mal byť tekvíc dostatok ... :) Najlepšia na to je hokkaido ...
OdstrániťLauro, hned bych si dala ... i když jsem dělala jen polévku a dušenou... taky jich pár ve sklepě...
OdpovedaťOdstrániťPapa Jarka
Jarka aj by som ťa ponúkla, ale už nie je ... pojedol sa akosi rýchlo ... :))) No čo, vyskúšaš ? :)
Odstrániťpapa L.
Lauri, ty môžeš urobiť koláčik aj z vechťa a bude vyzerať luxusne!
OdpovedaťOdstrániťJa to nikdy nedovediem do tej dokonalosti, i keď chuť je celkom dobrá, vyzerá to smutne :-(
Pá
Dani, ty si číslo ... :))))) dobre som sa nasmiala na tvojom komente ... :)))) Nepodceňuj sa ... aj tvoje výtvory dobre vyzerajú, len pre teba sú všedné, okukané, myslíš si že nezaujímavé ... Ale pre nás je tvoje jedlo tak isto inšpiratívne a dobre prezentované ... :)))
Odstrániťmaj sa dobre, pa L.
Vypadá výborně!!!!Ilča
OdpovedaťOdstrániťďakujem Ilka ... za návštevu i komentár ... :) L.
OdstrániťMojim chlapom hokkaido polievka moc nechutí, tak skúsim tento Tvoj receptík na koláč. Túto polevu nepoznám a píšeš, že Ti vadila tá kyslastá chuť, tak radšej spravím polevu z čokolády so sladkou smotanou. Ďakujem za recept, pá. Maja
OdpovedaťOdstrániťMajka budem rada, keď ho vyskúšaš ... :) Našim koláč chutil, aj pochvalu som dostala ... a tá kyslosť, možno to bol môj subjeltívny pocit, nezvyk ... ale aj tak urobím nabudúce polevu klasickú ... :))))
Odstrániť