Má vynikajúci vplyv na kardiovaskulárny systém, na pečeň, upravuje krvný tlak, vďaka svojim vlastnostiam pôsobí ako účinná prevencia voči onkologickým ochoreniam.
Mám tu na blogu už niekoľko receptov z baklažánu, dnes som pripravila z neho nátierku.
Budeme potrebovať pre 2 osoby :
1 baklažán
1 malú cibuľu, najlepšie jarnú
sučené paradajky aj s olejom
soľ
mleté čierne korenie
citrónovú šťavu
Baklažán som najskôr upiekla v rúre. Rozrezala som ho na polovice, do každej som nožom urobila mriežky, pokvapkala olejom (ale len pár kvapiek) a piekla na 180 stupňov asi 45 minút. Potom som dužinu vydlabala a nakrájala na malé kúsky. V miske som baklažán zmiešala s pokrájanými sušenými paradajkami, malou cibuľou, soľou a korením. Pridala som k tomu aj trochu oleja v ktorom sú sušené rajčiny namočené ... Nakoniec som všetko pokvapkala citrónovou šťavou a dobre vymiešala.
Táto nátierka je najlepšia na čerstvom tmavom chlebe, bagete, alebo cesnakovej hrianke. Vyskúšajte ... :)
Prajem vám dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥
Lauri,
OdpovedaťOdstrániťnátierka je určite super, aj ja robievam baklažánovú, ale bez sušených rajčín, ale rada vyskúšam aj túto verziu, milujem baklažány :)
Krásny deň, pa,
A.
Adka ... Je to z mojej strany improvizacia s tymi rajcinami ... Ale chutilo nam velmi .... Maj sa dobre pa L.
OdstrániťLauro, musí to být výborné, hned bych si dala. Já baklažán moc nekupuji, i když mi chutná.
OdpovedaťOdstrániťMěj se fajn, papa Jarka
Jsrka, ani ja ho casto nekupujem ... Ale ked ano, potom rozmyslam a hladam co z neho urobit ... Chcem ho skusit vypestovat ... Pa pa, maj pekne dni L.
OdstrániťJa som zatiaľ kúpila len raz baklažán, ale dávno, to som ani nevedela, čo z ním :-)
OdpovedaťOdstrániťAle fakt v poslednom čase sa o ňom dozvedám ako o super plode, mali by sme ho jesť pravidelen, tak neviem, či nám ostane aj na naču kapustu, keď máme toho toľko cudzieho jesť :-)))
Ale takto pekne pripravené by som si hneď dala, aj keď je už noc :-)))
Pá
Dani, co sa tyka mna, mam radsej tu kapustu a zemaky ... Ale ponuka v obchodoch a zvedavost ma lakaju ... A potom, mam blog s receptami, treba ho dako zaplnat ... :) pa pa. Pozdravujem ...
OdstrániťMne sa tento rok urodil jeden baklažán. :):) Akože premiéra. Žeby na nátierku? :):)
OdpovedaťOdstrániťLauri, tie svadobné fotky sú krásne. A sa mi zdá, že som ti písala aj komentár vtedy, ale som sa tam nenašla. Žeby nejaký škriatok?? :)
Zdravím. D. :)
Dani ... Baklažán si pestovala vonku, alebo v sklenníku ?
OdstrániťJa som tvoj komentár už kdesi čítala a nebolo to pri svadobných fotkách ... Určite sa nestratil, ale zablúdil ... :))))
Maj sa fajn pa L.