štvrtok 4. júna 2015

Kuracie prsia plnené balkánskym syrom a bylinkami

Moja improvizácia ... ale chutilo moooc ...   :))
Nenáročný, nezaťažujúci obed, alebo večera ... bylinky zvoľte podľa seba, podľa toho, čo vám práve rastie v záhrade, alebo na balkóne ... nechajte sa inšpirovať ...
Ja som použila  šťaveľ a čerstvé oregáno ...


Budeme potrebovať :

kuracie prsia podľa počtu stravníkov
balenie balkánskeho syra
bylinky
soľ, mleté korenie (štyroch farieb)
1 šľahačkovú smotanu 
olej

Kuracie prsia som umyla, osušila a narezala, vnútro pokorenila, solila som veľmi jemne, lebo syr je dosť slaný ... položila bylinku, potom väčší plátok syra a zas bylinku.
Prikryla  a spojila ihlicou ...
Takto pripravené mäsom som ešte posolila, pokorenila a opiekla, aby sa zatiahlo ...
Mäso aj s výpekom som dala do zapekacej misy aj s výpekom a zaliala som to šľahačkovou smotanou.  Syr, ktorý mi zostal, som rozmrvila po vrchu. Zakryla alobalom a dala do rúry.
Piekla som na 180 st. cca 1 hodinu,  20 minút pred koncom som alobal dala dolu.  Podľa potreby dolievane vývarom alebo vodou, aby bolo dosť šťavy.
No a potom už len podávame ... so zeleninou, s ryžou ... ako chcete ... :)
Prajem dobrú chuť ...  :)
Laura

8 komentárov:

  1. Oi oi, nam. Herkullinen ruoka ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kyllä, kyllä ... se oli erittäin maukasta ... :)
      fetajuusto oli notkea ja maukasta ...
      Kristi, tervehtiä ...

      Odstrániť
  2. Vyzerá to mňamkovo, robíš mi chúťky :-)
    To si si vymyslela, či len prerobila na svoj spôsob?
    A ten šťaveľ - no super, to musím skúsiť!
    Dík!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka ... vymyslela ... :))) Vybrala som ráno mäso z mrazáku, kukla do chladničky a bolo rozhodnuté ...
      šťavel tym bol celkom fajn ... :))) a prekvapila ma lahodná a jemná chuť syra ... vždy som ho do šalátov krájala, surový sme ho jedli ... ale výborný je po tepelnej úprave ... :)

      Odstrániť
  3. Mňamky, mňamky, vyzerá to tak chutne. Šťaveľ by mi nenapadol, aj keď sme ho ako deti jedli na lúke so žuvačkou, aby sme ju zafarbili na zeleno. Robievam s inými druhmi syrov, tiež je chutné. Ten Tvoj recept určite vyskúšam, ale málokedy sa mi podarí nafotiť, každý je hladný, fotiť už nie je čo.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mám šťavel v záhrade prvý rok ... chcela som vyskúšať ako bude chutiť v jedlách ... :)) inak ho dávam len do šalátov ... v skúške obstál ... :)))
      pozdravujem Emili ... L.

      Odstrániť
  4. Lauri, šťaveľ nemám veru. Ale jedlo vypadá úplne fantasticky.Momentálne som najedená, ale aj tak by sa min. jeden kúsok ešte vošiel do bruška.:):) Pá. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť