štvrtok 21. augusta 2014

Trhací chlieb

Áno ... trhací ... pretože si z neho odtrhávate kúsky. Recept mám z netu a môže sa robiť na slano ako v tomto prípade, alebo na sladko ... so škoricovým cukrom, či kakaom.
Vyskúšajte, potešte si svoju rodinku ...  :)


Budeme potrebovať:

400g   hladkej múky (môže byť aj T650)
20g  droždia
30g  cukru
240 ml mlieka
1 vajce
70 ml  oleja
1/3 balíčka kypriaceho prášku
soľ
na plnenie:
60g masla
lisovaný cesnak - 1 hlavičku
soľ
bylinky
natenko nakrájaný syr - asi 250g
prípadne aj šunku

Mlieko, droždie cukor  -  urobíme si kvások a necháme nabublať, potom zamiesime z ostatných surovín vláčne cesto samozrejme aj s kváskom. Cesto vygúľame na hrúbku asi 1 cm, potrieme rozpusteným maslom, posypeme prelisovaným cesnakom a nasekanými bylinkami. Dobre posolíme, prípadne pokoreníme podľa chuti. Na takto pripravené cesto poukladáme plátky syra.
 
Potom radielkom cesto poprekrajujeme do väčších štvorcov.
Chlebíčkovú formu, vytrieme olejom a jednotlivé štvorce do nej ukladáme kolmo na dno, teda do formy ich postavíme  ...
Vyplníme celú formu a dáme piecť do vyhriatej rúry.  180 stupňov  35 - 40 minút.
Výsledkom je chlebík po ktorom sa len zapráši ...   :)))))  Prajem dobrú chuť.


5 komentárov:

  1. Musí být dobrý .... musím zkusit:-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajka vyskúšaj ... plniť môžeš čím chceš, vždy bude dobrý ... :)

      Odstrániť
  2. Panečku, to musí byť paráda! Už dlhšie sa chystám, že upečiem trhací chlieb, videla som ho na Pekarnomanii... no mňamka!
    A táto inšpirácia je tiež úžasná, takže k tomu fazuľovému leču sa bude hodiť :-) Lečo budem robiť zajtra :-) tak asi pridám aj tento chlieb.

    OdpovedaťOdstrániť