Budeme potrebovať :
700 g kuracie mäso (prsia, vykostené stehná)
100 g šunka
1 pár údenej klobásky
100 g prerastenej slaniny
5+2 vajcia
150 g strúhaný syr
podlľa chuti soľ, korenie, bylinky
bábovkovú formu
Bábovkovú formu vystelieme papierom na pečenie a papier potrieme olejom. Vykostené kuracie mäsko mierne naklepeme, osolíme, okoreníme ľubovoľným korením a polovicu uložíme na dno formy. Na to dáme šunku, pokrájanú klobásku, môžme pridať aj sterilizovaný hrášok, kápiu, kukuricu (pre farbu), rozklepneme dookola 5 vajec, posypeme polovicou strúhaného syra, natenko nakrájanou slaninkou, na to opäť klobásku, šunkua ukončíme druhou polovicou mäsa.
Rozšľaháme zvyšné 2 vajcia, zmiešame so zvyšným syrom a mäso zalejeme. Na vrch poukladáme pár plátkov slaninky. Keď sa zapečie je dobrá, chrumkavá.
Pokrm môžeme urobiť aj vo forme na srnčí chrbát ... vtedy dĺžku pečenia skrátime na 1 hodinu.
Namiesto klobásky môžeme dať viac zeleninky ... to je recept "daj čo chceš" a keď sa dobre ochutí, bude chutiť všetkým ... :)
Takové jídla mám nejradši, všechno do jednoho "hrnce" a strčit do trouby:-)))) Do bábovkové formy jsem ještě nedělala, ale dělám podobně do formy na chlebíček:-)))
OdpovedaťOdstrániť