streda 25. júla 2018

206/365 Žatva

Ďakujem vám za milé komentáre v predchádzajúcom príspevku ...  potešili ...  :)

Každoročne, keď zahučia kombajny, vyberiem sa do polí ... je to pre mňa akýsi rituál, ktorý patrí k týmto horúcim dňom  ...  Fotoaparát  ide samozrejme so mnou ...   :)

Aj takto sa bavia  družstevníci pri Zvolene ... FOTO: SITA/PETER RUSKO

Majte sa fajn ...   vaša Laura ♥

15 komentárov:

  1. Laury, krásné fotky. Pro nás s mým mužem to není až taková paráda. Pracoval ve výzkumáku jako vedoucí provozu a měl na starosti právě žně a někdy jsme ho doma viděli až hodně po půlnoci. Když vidíme kombajn, vždy si na to vzpomeneme :-) Měj se krásně.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takze romanticky pohlad na zatvu u vas nerezonuje... :) Marti, prajem obom pekny den ... L.

      Odstrániť
  2. Lauro, nádhera nádhera nádhera … miluju tu atmosféru .. nám kolem baráku projíždí (ale ještě je brzy) traktory a různá zemědělská technika co patří ke žním … a mám z toho radost. Na kraji vsi máme pole s ovsem - ještě stojí - ale ve váze už ho mám. Hezky jsi vše nafotila a ti paňáci jsou krásní a je to tich lidí milé.
    Hezké letní dny Lauro.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lauro, krásné fotky. U nás už je také sklizeno.
    Přeji fajn dny. D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dáška ďakujem ... sikovní tam u vás ... :)
      Maj sa fajn ... L.

      Odstrániť
  4. Ano je to čas kombajnů a slámy na polích. Dnes už srolovaných do velkých kotoučů. Já ještě pamatuji velké stohy slámy, kde jsme si my děti dělávaly různé cestičky. Když si na to vzpomenu, tak si říkám, že dnešní rodiče by to asi neunesly. My lezly všude a nedej bože, kdyby se to nějak hnulo,popadalo. Taky jsem stavěla i panáky- večer mne celé tělo pálilo :-). Sice jsem byla městské dítě, ale měla jsem takové prázdniny u babičky.
    V současné době je tato doba znamením pro mého muže, který vyráží na posekaná pole, kde jsou zbytky slámy, které on potřebuje pro králíky :-).
    Měj se hezky! U nás je vedro a nezaprší a nezaprší.
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hanka som tiež mestské dieťa, ale po poliach sme nechodili ani u starkej. :))) Mali sme to zakázané ... A to máš pravdu, že dnešné deti sú ochudobnené o mnohé naše zážitky, huncutstva s kamarátmi, partiou ... dnes sa žije inak, je oveľa viac a hlavne iné nebezpečenstvá, ktoré číhajú na deťúrence ... Ale to je na inú úvahu ... :) Maj krásne dni ... a nech sú aj daždivé ... :) L.

      Odstrániť
  5. Tak tomu sa hovorí leto! Milujem toto obdobie!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka, ja tiež ... Už len to, že mi nie je zima ... :)) papa

      Odstrániť
  6. It is very interesting. I love all the things you share and see your beautiful creation. Thank you for sharing with everyone. I know everything about you. It's great and it's great.
    เอเชีย

    OdpovedaťOdstrániť