streda 18. júla 2018

199/365 Dnešný obed

Zo včerajšej návštevy kamarátky som si domov priniesla za košík  mladučkých, žltých fazuľkových strukov ...   A ešte aj tip, čo s nimi.    Polievka na kyslo a mraziak, to je klasika ... ale mám vraj vyskúšať  struky chvíľu povariť v slanej vode a potom vysmažiť v trojobale ...   Tak som to vyskúšala ... boli vynikajúce.


Ja som smažila normálne na panvičke ... ale kto chce zdravšie, môže obalené struky uložiť na plech, pokvapkať olejom a upiecť v rúre.  
Podávať so zemiakmi, šalátom, aj s rôznymi dip-mi ...   Fantázii sa medze nekladú ...  :)
Ešte som stihla aj štrúdlu ...  kúpené lístkové cesto, rýchlo nakrájať letné jablká, posypať makom, cukrom, škoricou ... a sladké ku káve je na stole raz dva ...   :)
Pekne ďakujem za nakuknutie a majte prima dni ...  :)
vaša Laura ♥

7 komentárov:

  1. Lauri, čo to ľudia nevymyslia, však? Toto by ma nikdy nenapadlo, ale verím, že to je parádne, ja by som si veru dala aj teraz, i keď je už 10 večer :-)
    Ja dosť často robím z kúpneho lístkového, najviac mi chutí a aj najvýhodnejšiu cenu má to v Lidl.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak ty smažené lusky mě dostaly! :D
    Hezký den, Ilona

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lauri, mě ty Tvé pokrmové posty vždycky chytnou za žaludek :-) Krásně nastylované, nafocené a určitě moc dobré... :-) Krásný den A.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To by mne nenapadlo, takhle lusk upravit. Nafocený talíř je velice lákavý. Určitě bych si pochutnala.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Laury, polévku na kyselo teda fakt nemusím, ale smažený lusk vypadá lákavě. Hezký zbytek dne.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Lauri,
    zaujímavý recept, nikdy som fazuľky v tejto podobe nejedla :-) Určite to bolo výborné.
    Pekné dni,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. O vyprážaných fazuľových strúčkoch som počula teraz prvykrát...zaujímavé. Určite stojí za vyskúšanie. Aj ja robím najradšej štrúdľu z lístkového cesta, samozrejme kúpeného :) Ahoj

    OdpovedaťOdstrániť