nedeľa 15. júla 2018

196/365 Naše

V kúte záhrady sídli mladá slivka ...   Vypestovali sme si ju sami ...  Manžel pred niekoľkými rokmi zaštepil plánku, ktorá vyrástla z odhodenej kôstky a ono sa to ujalo.  Malý stromček rástol, začal rodiť ... prvé roky to boli slivky, ktoré sa dali zrátať na prstoch jednej ruky. Vlani zakvitla už celkom pekne, no úrodu zničil mráz ... nemali sme nič.


Až tento rok naša slivka zarodila ako sa patrí ...  Obťažkané konáre sa skláňajú k zemi, museli sme  ich podoprieť.   Zatiaľ zbierame len padané ...  Tie na strome potrebujú zopár dní, aby zosladli, dozreli  ...  Takže som dnes nazbierala za misku našich prvých sliviek  ...  :)
Bolo na koláč aj na jedenie ...  chutia božsky ...
Prajem vám pekný začiatok týždňa ...
vaša Laura ♥

8 komentárov:

  1. Mňam milujeme švestkové koláče a buchty -ale musí být s tvarohem -pak je to ta pravá lahoda.Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Švestkový, borůvkový a meruňkový.... to je NEJ trio. Nejlepší ovocné koláče.....
    Borůvkový jsem letos nestihla, meruňkový ano. A švestky u nás teprve dozrávají, tak už se na ně těším. Ten tvůj koláč vypadá tak moc dobře!
    Lauri, měj krásný den, Petra

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Švestky u nás ještě zdaleka nemají svoji barvu. Ale těším se na ně. Švestkové knedlíky, buchty, koláče to je dobrota. A ten Tvůj koláč ze k nakrojení zrovna nabízí :-).
    Hezké pondělí, Lauri!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Laury, krásná úroda. My švestky nemáme. Mám ráda i švestkovou omáčku s chilli, kterou jsem kdysi vyráběla jako přílohu k masu. Měj pěkný den.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vypadá božsky.
    Hezký den měj... J

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Lauro, my na švestky musíme ještě počkat … také loni nebyla ani jedna.. ovšem letos je strom obsypán... jedna větev se ulomila .. snad máme vybráno. Miluju knedlíky, koláče i čerstvé !
    Hezké letní dny, Lauro. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Parádní úroda Lauro. Švestičky jak malované.
    Henrieta

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ste proste super záhradkári! Slivky sú mojim obľúbeným ovocím.

    OdpovedaťOdstrániť