nedeľa 11. marca 2018

69/365

Sobota ...
Bolo dnes bolo celý deň hmlisto, aj keď zrána to tak nevyzeralo ...  Napriek tomu, že dažďu viseli nohy, zašli sme na chatu skontrolovať či je všetko v poriadku, priniesť zeleninu a jablká z pivnice ...
V lese to dýchalo atmosférou ...


Neskôr sa hmla zdvihla a les už nebol taký čarovný ...
Počas zimy nám jelene v okolí chaty narobili poriadne škody ...  Poobžierali všetky tuje, aj napriek tomu, že sme ich pozakrývali sieťovinou ... tú postŕhali, zo stromčekov pokmásali všetky konáre, parohami zošúchali kôru.  Neušetrili ani živý plot nad ohniskom a pekne postupne zlikvidovali prvé štyri mladé smriečky. 
Tu vidieť, ako živý plot pokračuje ďalej :

Vaša Laura ♥

6 komentárov:

  1. Taky u nás nebylo slunečno, nebo do šeda. Letos si k nám srnky pochutnávat nechodily. Ale roky předchozí jsem měla na předzahrádce před domem vždy keříky pěkně okousané. Vy máte chatu zřejmě v blízkosti lesa, takže se ani není čemu divit, že si lesní zvěř udělala hostinu.
    Klidnou neděli, Lauri!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hanka... chatu mame v lese a dreviny vysadene 20 rokov. Doteraz vydrzali kazdu zimu... Ale preco sa chodia hostit pri chaty, ked v celom lese maju stromkov nadoszac. Zver je premnozena a asi aj pohodlna... Zima bola mierna a vraj znicili aj mlady les cervenych smrekov... (po vaso modrinov? ) Hanka peknu nefelu aj tebe... L.

      Odstrániť
  2. Aj ja si myslím, že je zver premnožená a tlačí sa až k dedine a spôsobuje škodu. Ale vraj to tak má byť, vravia ochranári :-(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám prírodu veľmi rada, ale niekedy ochranárov nemusím ... papa

      Odstrániť
  3. Laury, tá prvá fotka je úžasná...priam z nej sála taká mystická atmosféra. Veľmi pekne si to zachytila.

    OdpovedaťOdstrániť