piatok 2. marca 2018

Pórkovo - zemiaková polievka


U nás polievka skrátka musí byť ... Teda, ja by som sa aj obišla, ale manžel, ten je polievkový ... Keď bol mladší, vravieval,  že keby nemal polievku, hlavné jedlo ho nezasýti. Teraz už veľa nezje, ale polievku na stole musí mať.  Stále varím rovnaké dokola ...určite to poznáte ...  Dnes som si otvorila nový Apetit, a nechala som sa inšpirovať ...  Úplne jednoduchá ...  Chutila ...


Čo budeme potrebovať pre 4 osoby :

2-3 veľké zemiaky
1 pór
liter zeleninového vývaru
soľ. mleté čierne korenie
3 lyžice masla
1 cibuľu
1 dl sladkej smotany
muškátový oriešok

Na masle speníme na drobno nakrájanú cibuľu, po chvíli pridáme na hrubo pokrájaný pór a spolu restujeme ... Zalejeme zeleninovým vývarom, vložíme do neho na kocky nakrájané zemiaky, posolíme, pokoreníme, nastrúhame trošku muškátového orecha.  Uvaríme do mäkka.  Potom polievku tyčovým mixérom  rozmixujeme do hladka.  Prilejeme smotanu, prehrejeme a podávame posypanú chili vločkami, na tenučko nakrájaným pórom a opečenými krutónkami.
Hotovo ... rýchle, jednoduché a dobré ...
A ešte som urobila plnené šampióny so zemiakmi.  Plnené boli orestovanými hubovými nožičkami, ktoré som zaliala vajíčkom a posypala plesňovým syrom. Naplnila, zapiekla v mikrovlnke na chrisp funkcii. a podávala ...
Ešte mám na tanieri vysmážaný karfiol od včera ...  u nás sa nič nevyhodí ... :)))
Prajem vám pekný víkend ...
Vaša Laura ♥


3 komentáre:

  1. Můj muž je též polévkový a tak vařím polévky stále dokola. Uvařím velký hrnec a odebírám a krabičku si dávám do mrazáku, takže občas je polévka hotová coby-dup :-). Určitě můj polévkový repertoár obohatím o Tvůj recept.
    Nadívané žampoióny vypadají také moc dobře a určitě jsou i výborné na chuť.
    Hezkou sobotu přeji, Lauri!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Podobné jedlá som robievala len som nedávala cibuľu keď som dala kus póru a šampiňóny som robievala tiež tak.Aj u nás polievky museli byť a ja som stále obmieňala.Aj teraz keď varím pre seba urobím polievku a niekedy mi to stačí...:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. U nás to tiež bez polievky nemôže byť, a keď je hustejšia, sýta, nič viac nepotrebujeme.

    OdpovedaťOdstrániť