pondelok 4. decembra 2017

Vstúpili sme do Adventu ...

Aj vám sa zdá, že toho roku čas akosi rýchlo beží, alebo je to len môj pocit ... Veď len nedávno sme oberali jablká, obdivovali krásne sfarbené lístie na stromoch ...  A už sú Vianoce za dverami ...


Včera som si urobila narýchlo skromný adventný svietnik ...  chcem urobiť ešte jeden ... honosnejší, na jedálenský stôl.  Bude rovnako ako tento  len z prírodných materiálov.
Hrozne ma rozčuľuje komerčné ponímanie konca roka, ktoré nám ponúka dnešný život  ...  Od októbra na nás v obchodoch kývajú všakovaké čokoládové vianočné figúrky,  od začiatku novembra nás oblbujú vianočné reklamy. Denne nás presviedčajú, že bez toho, či toho výrobku, alebo produktu nebudú Vianoce Vianocami ...

Žijeme v dobe, kedy si dovolím povedať,  že každý už všetko má.  Oblečenie, vybavenie domácnosti, elektroniku ... Je veľký problém vymyslieť zmysluplný darček.  Z vlastnej skúsenosti viem, že keď sa nám dačo pokazí, alebo potrebujeme niečo na seba, kúpime si to v priebehu roka.  Vianoce by teda mali byť o niečom inom, ako o drahých daroch.  Samozrejme, že darčeky k týmto sviatkom patria, hlavne deti sa tešia najmä na to, čo si nájdu pod stromčekom  ...  ale aby si niekto bral na ich nákup pôžičku ... no ......
Advent u nás rozhodne nebude o nakupovaní a upratovaní ... Určite sa dá prežiť i inak ...
Ešte vám chcem ukázať svietnik, ktorý si urobila Katka do svojho bytu ... Nepotrebuje klasický svietnik so štyrmi sviečkami, pretože víkendy trávi u nás ... tak si vytvorila túto vianočnú dekoráciu.

Tak vám všetkým prajem nikým a ničím nerušený krásny advent, ktorý je obdobím očakávania ... ukončený príchodom Ježiška.  Alebo, môže byť aj obdobím čakania na zimný slnovrat ... :)

Majte sa dobre,  Vaša Laura ♥


7 komentárov:

  1. I já mám pocit, že ten čas letí čím dál rychleji. Mediálnímu shonu kolem Vánoc se co nejvíc vyhýbáme a snažíme se vést děti k tradicím a užívat si společně strávený čas. I když Vánoce bez dárečků a rozzářených dětských oček, to by nebylo ono.
    Přeju krásný advent.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lauri, tak je, ako píšeš. Súhlas.
    Stíšiť sa a očakávať príchod Najvyššieho. Pokojný adventný čas prajem. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. So všetkým súhlasím!!!! Čas plynie treťou kozmickou, svet žije konzumom, záleží len na každom jednotlivcovi, či sa dá zlákať.
    Tvoja výzdoba a aj Katkina sa mi najviac páči, nič v obchoch také krásne nenájdeme! A ľudí, ktorým sa páči to v obchodoch, ľutujem.
    Ďakujeme za krásne želanie na tento radostný čas a aj ja vám prajem, nech ho spolu v zdraví a láske prežijete!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Obe dekorácie sú veľmi pekné, jednoduché. Páčia sa mi. Pekný adventný čas prajem

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Lauri,
    krásne adventné vence ste vytvorili, páčia sa mi prírodné a jednoduché.
    Aj Tebe krásny a pohodový advent bez zhonov!
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ďakujem vám všetkým za návštevu i milé slovká ... Každé si veľmi vážim ... :)
    s pozdravením Laura

    OdpovedaťOdstrániť