nedeľa 8. októbra 2017

Hubový perkelt

Húb je v tomto období naozaj dosť ...  S prázdnymi košíkmi sa teraz domov veru nechodí ... a vôbec nie sú červivé, takže žiaden odpad ...  Viem, perkelt je recept  dosť známy ... ale možno niekomu ulahodím,  inšpirujem čo s prinesenými hubami ...  :)


Zvyčajne tento perkelt podávam s domácimi haluškami (recept nájdete TU )  ale tento obed bola naozaj rýchlovka, tak som vyvarila pravé talianske fusilli ... 

Takže na hubový perkelt budeme potrebovať :

500 g   húb    (najvhodnejšie sú suchohríby ... dubáky sušíme)
1 cibuľu
olej
razcu
30 g  mletej sladkej papriky
soľ,  mleté čierne korenie
1 šľahačkovú smotanu
čerstvý timián

Príprava je veľmi jednoduchá ...
Cibuľku spolu s razcou opražíme do zlatova, pridáme huby a orestujeme ich. Pridáme soľ, korenie, papriku a zalejeme smotanou. Povaríme, aby huby zmäkli a omáčka zhustla.

Prajem vám dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥



8 komentárov:

  1. Lauro, díky za zajímavý recept. Určitě vyzkouším. Poděkování též za návštěvy mého blogu. Zdravím. Marie

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marie ďakujem aj ja za tvoje milé slová ... Prajem pekné dni ... L.

      Odstrániť
  2. Lauri, takže ty si poriadny hubár! Ja v lese neuvidím nič, iba ak muchotrávku červenú, ktorá bije do očí vďaka farbe :-)
    Takýto perkelt varievala moja maminka, ocko chodil na huby, raz zobral aj mňa a už vtedy som zistila, že som na huby slepá :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Treba sa vybrať na chvíľu do lesa ... vieš ako si oddýchneš? :) A teraz je húb naozaj veľa ... určite nájdeš ... a keď nie ty, manžel určite ... :) Pozdravujem ... maj sa dobre ... L.

      Odstrániť
  3. Lauro, to jsem nikdy nezkoušela. Díky za tip. Ještě, že po ránu nesnídám, takže se mi sliny nesbíhají, i když to vypadá lákavě :-) Měj se krásně.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teší ma, že som ťa inšpirovala ... :) Marti, prajem pekný večer ... L.

      Odstrániť
  4. Lauri, aj my teraz hubárčime. U nás iba maslienky a rýdziky. Už som zavárala, také fajnové maličké :), a dávala aj do mrazničky. Je ich veru dosť, ale veď celé leto nebolo nič.:) Pá. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka veru ... celé leto nič a teraz nevieme pomaly čo s nimi ... tiež mrazí, a sušíme ... no a pravdaže pojedáme ... :)))) Rýdziky sú u nás toho roku neni ... škoda, lebo tie mám veľmi rada zavarené ... a pečené ... Maj sa dobre, ahojky ... L.

      Odstrániť